Hele Marathon

Voorbereidingsprogramma GVAC – Marathonlopen

Tweemaal per jaar organiseert GVAC een voorbereidingsprogramma voor het lopen van de hele marathon. Het programma richt zich op de voor- en najaarsmarathons in binnen- en buitenland en start in januari en juli. Er wordt gedurende 3-4 maanden iedere zaterdagochtend in groepsverband en op verschillende tempo’s gelopen. We starten met 21 kilometer, en volgens een op- en afbouwend schema wordt er dan uiteindelijk meerdere malen tot 30 en 35 km getraind. Je wordt begeleid door deskundige trainers.

Het voorbereidingsprogramma is ook toegankelijk voor niet-GVAC leden en bijzonder geschikt voor wie zich optimaal wil voorbereiden op zijn/ haar eerste marathon of een goede basis wil leggen voor de lange trails. De voorwaarden voor deelname zijn:

  • gemakkelijk minimaal 21 kilometer kunnen hardlopen
  • meerdere jaren hardloopervaring
  • een gemiddelde weekomvang van 30 – 40 km bij aanvang van het programma
  • minimaal 8,5 km. per uur kunnen lopen gedurende alle afstanden van 21 t/m 35 km.
  • blessurevrij zijn

Het najaarsprogramma 2017 gaat zaterdag 15 juli 2017 van start en richt zich natuurlijk op de Marathon van Eindhoven (8 oktober 2017), en op Amsterdam en Budapest, beiden op 15 oktober 2017.

Tot 8 juli 2017 is het mogelijk om je aan te melden voor deelname aan het programma. Op maandagavond 10 juli 2017 is er een informatieavond voor de deelnemers die zich hebben aangemeld.

De deelnamekosten voor niet-GVAC leden bedragen € 50,– (inclusief ongevallenverzekering).

Heb je interesse, dan kan meer informatie worden verkregen bij: Evert van Veldhuizen via marathonlopen@gvac.nl

 

P1090139