Witvencross en Wandel Event

Witven_235px

Start Kempische crosscompetie 10 november 2024!

GVAC organiseert op 10 november voor de 11de keer de Witvencross en het Wandel Event op Recreatiecentrum ‘t Witven. Naar verwachting zullen er een kleine 500 deelnemers starten, op de diverse afstanden vanaf ’t Witven om hun parcours of wandelroute af te leggen. 

Let op: De locatie is verkocht. Dus het programma kan nog worden aangepast

Wandelaars
De wandeltocht gaat door het Dommeldal en het buitengebied van Veldhoven en Waalre. Onderweg zijn er twee commerciële rustpunten. Er zijn drie mooie routes uitgezet van 7 km, 13 km, en 22 km.  Het start- en eindpunt van de wandeling is het restaurant van Recreatiecentrum ’t Witven, Runstraat 40 te Veldhoven. Men kan starten vanaf 8.00 uur tot 12.00 uur. De routes zijn met pijlen uitgezet, maar bij de start is ook een duidelijke routebeschrijving te verkrijgen. Het inschrijfbureau sluit om 16.00 uur.
Inschrijfgeld: GVAC leden gratis, KNWB € 3,00 en overige lopers € 4,00 inclusief een consumptiebon.

Witven Cross

Algemene informatie

Contact: heb je vragen of opmerkingen mail dan met: wedstrijden@gvac.nl

Start en finish van alle evenementen zijn op Recreatiecentrum Het Witven in Veldhoven. Adres: Runstraat 40 5504 PE Veldhoven. Een routebeschrijving is hier te vinden. Op locatie zijn prima mogelijkheden om te parkeren, te douchen en om te kleden. Na afloop alle gelegenheid voor een lekker hapje en drankje. Kortom, een gezellige en sportieve dag voor het hele gezin!

De cross maakt tevens deel uit van de Kempische Cross Competitie. Meer informatie is te vinden op deze link. Het reglement van de Competitie is via deze link te vinden. De cross is echter ook toegankelijk voor atleten van buiten de regio.

Voorafgaand aan de wedstrijd is er een recreantencross waaraan iedereen zonder wedstrijdlicentie kan deelnemen.

Voor de nummers 1 t/m 3 is er per categorie een prijsuitreiking. Dit jaar zijn er in tegenstelling tot voorgaande edities geen geldprijzen.

Scholierenloop

Wil je meedoen met de Witvencross, maar heb je geen wedstrijdlicentie? Dan kun je je alleen inschrijven bij de recreanten of de scholierenloop.
Kinderen kunnen meedoen met hun leeftijdsgenoten tijdens de scholierenloop. Willen je kinderen zonder wedstrijdlicentie gezellig meedoen? Kies voor hen dan voor het onderdeel Scholierenloop in hun leeftijdscategorie.

Let op: deelnemers aan de scholierenloop doen niet mee voor het klassement in de crosscompetitie en de dagprijzen.

Estafette

We sluiten elke wedstrijd af met een ludieke estafette. Deze wordt elke cross als laatste geprogrammeerd. Hier kunnen gemixte teams met jong en oud worden ingeschreven. Hier wordt geen uitslag van opgemaakt.

Inschrijven

Voor de cross is het enkel mogelijk deel te nemen middels voorinschrijving via deze link kom je bij het inschrijfformulier van inschrijven.nl. Heb je vragen over het inschrijven voor de cross mail dan met: wedstrijden@gvac.nl

Omdat ieder jaar per 1 november de leeftijdscategorieën aangepast worden en dit voor verwarring zorgt, zie je hieronder bij welke categorie je je kind moet inschrijven.

Geboortejaar
2005/2006 = U20
2007/2008 = U18
2009/2010 = U16
2011/2012 = U14
2013/2014 = U12
2015 = U10
2016 = U9
2017 of later = U8

Programma

Het voorlopig tijdschema is via deze link te vinden.

Parcours

Het parcours voor de cross is uitgezet rondom het ven en over de camping. Een afwisselend parcours met een zandheuvel, een trap, los zand en kleine paadjes. Het parcours van de verschillende ronden is via deze link te vinden. Er wordt een combinatie gelopen van kleine, middel en grote rondes om tot de afstand van de categorie te komen. Op het voorlopig tijdschema is te zien welke ronden per categorie gelopen moeten worden.