Witvencross en Wandel Event

Witven_235px

Start Kempische crosscompetie 12 november 2023!

GVAC organiseert op 12 november voor de 10de keer de Witvencross en het Wandel Event op Recreatiecentrum ‘t Witven. Naar verwachting zuller er een kleine 500 deelnemers starten, op de diverse afstanden vanaf ’t Witven om hun parcours of wandelroute af te leggen. 

Wandelaars
De wandeltocht gaat door het Dommeldal en het buitengebied van Veldhoven en Waalre. Onderweg zijn er twee commerciële rustpunten. Er zijn drie mooie routes uitgezet van 7 km, 13 km, en 22 km.  Het start- en eindpunt van de wandeling is het restaurant van Recreatiecentrum ’t Witven, Runstraat 40 te Veldhoven. Men kan starten vanaf 8.00 uur tot 12.00 uur. De routes zijn met pijlen uitgezet, maar bij de start is ook een duidelijke routebeschrijving te verkrijgen. Het inschrijfbureau sluit om 16.00 uur.
Inschrijfgeld: GVAC leden gratis, KNWB € 3,00 en overige lopers € 4,00 inclusief een consumptiebon.

NIEUW

Nieuw dit jaar is dat pupillen zonder wedstrijdlicentie mee kunnen doen met onze cross. Zij kunnen zich inschrijven bij de betreffende wedstrijd en betalen het tarief voor jeugd. Als organisatie van de Kempische Cross Competitie hopen we daarmee jeugd naar onze verenigingen te trekken. De kinderen zonder licentie worden ook meegenomen in de standenlijst van de Kempische Cross Competitie.

We sluiten elke wedstrijd af met een ludieke estafette. Deze wordt elke cross als laatste geprogrammeerd. Hier kunnen gemixte teams met jong en oud worden ingeschreven. Hier wordt geen uitslag van opgemaakt.

Parcours

Het parcours voor de cross is uitgezet rondom het ven en over de camping. Een afwisselend parcours met een zandheuvel, een trap, losse zand en kleine padjes.

Algemene informatie

Start en finish van alle evenementen zijn op Recreatiecentrum Het Witven in Veldhoven. Adres: Runstraat 40 5504 PE Veldhoven. Een routebeschrijving is hier te vinden. Op locatie zijn prima mogelijkheden om te parkeren, te douchen en om te kleden. Na afloop alle gelegenheid voor een lekker hapje en drankje. Kortom, een gezellige en sportieve dag voor het hele gezin!

De cross maakt tevens deel uit van de Kempische Cross Competitie. Meer informatie is te vinden op deze link. Het reglement van de Competitie is via deze link te vinden. De cross is echter ook toegankelijk voor atleten van buiten de regio.

Voorafgaand aan de wedstrijd is er een recreantencross waaraan iedereen zonder wedstrijdlicentie kan deelnemen.

Voor de nummers 1 t/m 3 is er per categorie een prijsuitreiking. Dit jaar zijn er in tegenstelling tot voorgaande edities geen geldprijzen.

Inschrijven

Voor de cross is het enkel mogelijk deel te nemen middels voorinschrijving.

Programma

Het voorlopig tijdschema is via deze link te vinden.