Pupillen Trainingen

De pupillen trainen twee keer in de week, maar je mag ook een keer in de week komen. Dat is bij atletiek helemaal prima. In principe gaan de trainingen altijd door, alleen wanneer het weer zo slecht is (code geel/oranje/rood), dat verantwoord trainen niet mogelijk is, wordt een training afgelast. Dat geven we dan via de WhatsApp groep voor pupillen door. Bij lichte regen kan er wel getraind worden.

Wat trainen we

Pupillen trainen allerlei verschillende Loop-, werp- en springonderdelen. Dit doen we op basis van de onderdelen die bij de Athletic Champs aan bod komen. De Athletic Champs onderdelen worden bij de meeste pupillen wedstrijden gebruikt. Bij de bostraining in de winter staat de duurloop centraal en wordt dit in allerlei spelvormen aangeboden. 

Verwachtingen van u als ouder

Van ouders verwachten we een aantal dingen wanneer uw kind bij GVAC komt sporten:

  • Stimuleren van de kinderen, maar als ze een keertje geen zin hebben is dat uiteraard prima. 
  • Meehelpen waar nodig, bij veel wedstrijden en trainingen is alle hulp welkom en regelmatig ook noodzakelijk. 
  • De trainers op de hoogte brengen van de dingen die er spelen en waar we rekening mee kunnen of moeten houden. 
  • Kijken bij de BAANtraining mag langs de baan, achter het hek. het is niet de bedoeling dat je als ouder over het veld loopt. Houd eventuele andere kinderen die niet meedoen bij je en laat hen niet met de materialen spelen bijvoorbeeld.
  • Kijken bij de ZAALtraining gaat helaas niet. Dat kan alleen de laatste 5 minuten van de training aan de kant. (er is een uitzondering voor de eerste 2 trainingen bij nieuwe kinderen, dan mag er wel een ouder in de zaal kijken).
  • De trainers zijn tijdens de training verantwoordelijk voor jouw kind. Het helpt dan het best als je jouw kind ook laat luisteren naar de trainer en niet zelf als ouder aanwijzingen gaat geven. (Na de training is er ruimte om vragen te stellen aan de trainers over de aanpak of gang van zaken).
  • Volg dan ook altijd de aanwijzingen van de trainer(s) op.
  • We hebben een (nieuwe) aanmeldprocedure voor proeftrainingen, deze staat op de jeugdpagina. Deze geldt ook voor broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Het meenemen (ook een enkele keer) van anderen dient altijd in overleg met de trainers te gebeuren. Bij het kopje communicatie zie je wie voor welke categorie hiervoor verantwoordelijk is.
  • Tijdens trainingen is het niet toegestaan foto’s of video’s te maken van de training, trainers of andere kinderen dan die van jezelf.
  • Heeft je kind ergens last van of pijn voor de training dan is het vaak beter om een training een keertje over te slaan dan maar half mee kunnen doen.

Trainingen

De pupillen trainen in de zomerperiode, van april tot eind oktober, twee keer per week buiten op de baan van GVAC. Op woensdag en vrijdag, beide dagen van 18:15 uur tot 19:30 uur. De U8/U9/U10 (BC en Mini pupillen) trainen dan samen in een groep en de U12 (A-pupillen) in een andere groep. Iedere groep met zijn eigen trainers. 

In de winter, van eind oktober tot april, trainen de U8/U9/U10 (BC en Mini pupillen) op woensdag in de zaal, van 18:15 tot 19:30 uur. Op zaterdag van 10:00 tot 11:15 wordt er vertrokken vanuit de kantine voor de bostraining. De U12 (A pupillen) trainen in de winter op woensdag buiten op de baan, van 18:15 tot 19:30 uur,  en hebben ook bostraining op zaterdag van 10:00 tot 11:15 uur. 

Overzicht pupillen trainingen zomer 2024

Geb.jaarGroepTrainingstijdenTrainers
2017

2016

2015
U8 (Mini)

U9 (Pupil C)

U10 (Pupil B)

Woensdag 18:15 – 19:30

Vrijdag 18:15 – 19:30 (vanaf 1 april)

Zaterdag 10:00 – 11:15 (t/m 30 maart) 
Woensdag: Karlijn, Marjan, Debby, Isa

Vrijdag: Karlijn, Anke, Debby

Zaterdag: Vera, Isa
2014 en 2013U12 (Pupil A)Woensdag 18:15 – 19:30

Vrijdag 18:15 – 19:30 (vanaf 1 april)

Zaterdag 10:00 – 11:15 (t/m 30 maart) 
Woensdag: Johan, Stefan, Vera, Tamara, Renske, Anouk
Vrijdag: Jeroen, Stefan, Vera, Tamara
Zaterdag: Tamara, Renske, Rik, Anouk

Communicatie

We gebruiken een WhatsApp groep voor vrijwel alle communicatie rondom trainingen en wedstrijden. Meld je bij een van de trainers om je voor deze app groep aan te melden. Heb je vragen over trainingen, proefperiodes of andere zaken dan horen we het graag. Voor vragen over de categorieën U8/U9/U10 (BC-Mini pupillen) kun je contact opnemen met karlijn.gvac@gmail.com. Voor vragen over U12 (A-pupillen) dan dat via Tamara.goldsteen@gvac.nl

De presentatie van de laatste informatieavond vindt u hier.

Trainingsagenda

Toevoegen aan de eigen agenda kan met deze link via iCal.