Nordic walking

Wat is Nordic Walken?

Moeilijk uit te leggen. In de praktijk uitproberen is een echte aanrader. Hieronder toch een ijdele poging om een idee te geven!
Het idee achter Nordic Walking is simpel en is dus praktisch ook snel waarneembaar. In de eenvoud zit de kracht van dit bewegingsconcept. Je moet het wel goed doen. Nordic Walking is meer dan wandelen met stokken! En geen gesleep a.u.b.!!

Aan de ene kant roepen de stokken een weerstand op die je moet overwinnen. Romp en armen worden extra getraind. Benen worden enigszins ontlast daar de stokken voor extra steun en stabiliteit zorgen. Het is daardoor een perfecte workout voor het hele lichaam waaraan in principe iedereen kan meedoen. Het is de breedte sport bij uitstek.

Geen lange verhalen maar bewegen. Nordic Walken! Soms wat pittiger, meestal op gemiddeld wandeltempo, soms wat langzamer. Je hele lichaam aan het werk zetten terwijl je gezellig samen met andere in de buitenlucht sport. De motivatie is daarbij het belangrijkst. Gezelligheid en succesbeleving op conditioneel en mentaal vlak, techniek of  mobiliteit.

We lopen ieder maandagmiddag van 13.15 tot 15.15 en iedere vrijdagochtend van 9.15 tot 11.15 uur. Meestal sluiten we af met een gezellig kopje koffie in de sportkantine.