Wedstrijden

Als je eenmaal lid bent van GVAC kan je ook meedoen aan wedstrijden.

We proberen ongeveer 2 maal per maand een wedstrijd in de regio te bezoeken. Bij deze wedstrijden gaan altijd trainers mee voor de begeleiding van de pupillen. Over deze “aangewezen wedstrijden” krijgt u regelmatig een informatie brief of email. Voor deze wedstrijden moet iedere keer apart inschrijfgeld betaald worden. Alleen wedstrijden die door GVAC zelf georganiseerd worden en competitiewedstrijden zijn gratis. Hier staat tegenover dat wij er vanuit gaan dat in principe alle pupillen aan deze wedstrijden meedoen. Op de informatiebrief kunt u ook aangeven of u vervoer hebt voor deze wedstrijd en of er eventueel nog meerdere mensen met u mee kunnen rijden. Wanneer er te weinig vervoer is voor een wedstrijd kunnen we beslissen om met de pupillen zonder vervoer met de fiets te gaan, is dit onmogelijk dan vallen de pupillen zonder vervoer als eerste af.

Iedere week kan uw kind wel ergens aan een wedstrijd deelnemen, echter:
Alleen bij de aangewezen wedstrijden is begeleiding van GVAC aanwezig.
Wanneer u besluit om zelf naar deze wedstrijden te gaan moet u altijd zorgen dat u de wedstrijdlicentie van uw kind bij zich heeft, zonder deze licentie kan uw kind niet deelnemen aan de wedstrijd.
Inschrijven voor wedstrijden gaat via de wedstrijdsecretaris. Informatie over wedstrijden hangt in de kantine op het prikbord.
Wanneer uw kind aan een atletiekwedstrijd deelneemt stelt GVAC het erg op prijs dat het clubtenue gedragen wordt.

N.B. Atletiekwedstrijden gaan altijd door, weer of geen weer.
Bovendien duren de wedstrijden in de zomer zowat de hele dag, houdt er dus rekening mee dat uw kind voldoende eten en drinken bij zich heeft. Denk ook aan droge kleding!

Baanwedstrijden

Deze vinden plaats in de maanden april t/m september.
Pupillenwedstrijden worden via het Athletics Champs format afgewerkt. Pupillen leren op een laagdrempelige manier kennismaken met de atletieksport. Deze wedstrijd bestaat praktisch altijd uit een meerkamp.
Zo’n meerkamp bestaat meestal uit 4 of 5 van de volgende onderdelen:
Denk daarbij aan sprint, horden, vortexwerpen, medicinebalstoten, meters maken, verspringen etc.

Dan zijn er in het zomerseizoen nog enkele bijzondere wedstrijden, te weten:

Athletics Champs

Vier keer per seizoen doen alle pupillen mee met de pupillencompetitie, dit is een ploegenwedstrijd waarbij diverse onderdelen rouleren per wedstrijd. Er zijn bij de pupillencompetitie 2 categorieën: de B/C/Mini pupillen en de A pupillen.

Alle onderdelen van Athletics Champs kennen een instructiekaart waarop aangegeven is hoe het onderdeel gaat, welke materialen nodig zijn en welke taken moeten worden uitgevoerd.

Daarnaast zijn er per onderdeel instructiefilmpjes (ruim 1 minuut per onderdeel) zodat je kunt zien hoe de onderdelen in de praktijk gaan. https://www.youtube.com/user/AthleticsChamps/playlists

Binnen de Athletics Champs is er een actieve rol voor de ouders. Zij kunnen ingezet worden als ploegleider, maar ook als assistent jurylid in het veld. Zij kunnen meehelpen met het opmeten van de worpen, registreren van prestaties etc.

Wanneer we goed scoren bestaat er bovendien ook de mogelijkheid dat we in de Brabantse finale komen.
Omdat dit een ploegenwedstrijd is gaan we er vanuit dat alle pupillen aan een competitie wedstrijd meedoen.

Clubkampioenschappen

Ongeveer het laatste weekend van september worden de clubkampioenschappen georganiseerd.
Ook hierbij gaan wij er vanuit dat alle pupillen aan deze wedstrijd deelnemen.
Tijdens deze kampioenschappen wordt bepaald welke pupil in zijn/haar categorie zichzelf clubkampioen mag noemen van GVAC.
De eerste 3 GVAC-ers krijgen een prijs en alle overige pupillen krijgen een diploma.

Crossen / Veldlopen

Deze wedstrijden vinden plaats in het winterseizoen, dat loopt van november t/m maart. Met ingang van het winterseizoen gaan de pupillen over in de nieuwe categorie.
De crossen zijn wedstrijden in het bos / op het veld.
De pupillen lopen ongeveer een afstand van 1000 meter.
Deze wedstrijden duren niet zo lang, ze beginnen meestal om 12.00 uur en om 14.00 uur bent u meestal weer thuis. Alle pupillen hebben dan gelopen!
Ook voor deze wedstrijden geldt dat er ongeveer 2 wedstrijden per maand aangewezen worden door ons. Deze crossen zijn tevens aangewezen voor het “clubkampioenschap cross”.
De beste prestaties tellen mee voor het klassement.
Aan het einde van het winterseizoen worden de prijzen voor de clubkampioenschappen cross uitgereikt.

Indoorwedstrijden

Dit zijn meerkamp wedstrijden in de zaal. Deze wedstrijden vinden plaats in het winterseizoen.

De meerkamp bestaat meestal uit 3 onderdelen:
40 meter sprint ( als de grootte van de zaal het toelaat), kogelstoten (m.u.v. C-pupillen) en hoogspringen.
Voor de C-pupillen is er vaak een speelalternatief voor het kogelstoten. ( Werpen met foamsperen of verspringen uit stand.) Bij deze wedstrijden moet je ervoor zorgen dat je schoenen goed schoon zijn.
Ga ook nooit naar de wedstrijd toe met je schoenen waarop je gaat sporten al aan.

Clubkampioenschappen indoor

Deze wedstrijd wordt samen met de atletiekverenigingen A.V.V. en GM georganiseerd.
Als de wedstrijd in Veldhoven wordt georganiseerd dan is dat in de sporthal bij de KempenCampus.
Voor de atleten van GVAC, GM en A.V.V. is een aparte klassering.
Iedere vereniging huldigt na afloop de eigen clubkampioenen.

Prijzen

Voor alle wedstrijden geldt dat er voor de eerste 3 van het eindklassement een medaille is, bij de baan- en indoor-wedstrijden krijgen de pupillen bijna altijd een diploma waarop hun prestaties vermeld staan.
Het kan zijn dat deze diploma’s worden nagestuurd, je krijgt deze dan via je trainers. Bij de meeste crossen krijgen alle deelnemers een leuk prijsje.