De internationale zomer van Eveline

Die eindigde met een GOUDEN plak op het EK Atletiek met de 4×400 meter vrouwen in München!

Bronvermelding: @orangepicturesnl @bsragencynl @atletiekunienl

De zomer van Eveline startte met een trainingskamp ter voorbereiding op het WK atletiek in Eugene. Daar werden de puntjes op de i gezet voor haar deelname aan de 400 meter individueel en de 2 4×400 meter estafettes tijdens het WK.

Eveline liep mee in de series van de 4×400 mixed waar ze er mede voor zorgde dat er een finale plek bereikt werd. In die finale werd het team 2e van de wereld en wonnen daar dus zilver. Deze medaille werd later ook aan Eveline uitgereikt. Bij de individuele 400 meter liep ze een goede race in de series, helaas niet hard genoeg om de halve finale te bereiken aldaar. Met de 4×400 meter vrouwen liep het mis in de kwalificatie reeks waar een diskwalificatie door volgde. De beoogde finale plek, waar Eveline voor gespaard was, werd dus niet bereikt.

Al snel volgde het EK atletiek in München, waar Eveline zich ook voor geplaatst had op de 400 meter individueel. Daarnaast maakte ze weer onderdeel uit van het 4×400 meter vrouwen team. In haar individuele series liep Eveline weer eens heel hard en wist ze met een tijd van 51,81 seconde een plek in de Halve finale te veroveren. Daarin liep ze vervolgens 52,45 wat een 6e plek in haar halve finale betekende.

In het laatste weekend stonden nog de 4×400 meter estafettes op het programma. Na rust in de kwalificaties voor Eveline mocht zij als startloopster aan de de Finale beginnen. Zij gaf het stokje door aan Lieke Klaver die vervolgens via Lisanne de Witte en Femke Bol als eerste over de finish wist te komen. Europees Kampioen dus in een briljante tijd van 3.20,87!

Reactie van Eveline: “Ja na de DQ van het WK waren we allemaal natuurlijk super teleurgesteld, maar we hebben dit echt goed opgepakt met die meiden samen. De sfeer zat er goed in tijdens dit toernooi en tijdens de race klopte alles. Iedereen heeft gedaan wat die moest doen, misschien nog wel een beetje beter. We wisten van tevoren dat we medaillekansen hadden, maar dat het dan goud is en in een NR van 3 seconden blijft wel echt bizar!”

Gefeliciteerd Eveline met deze prestatie(s), GVAC is trots op jou!