Inschrijven workshop trailrunning recreanten tijdens clubdag 25 september 2022

Alle recreanten, die lid zijn van GVAC, kunnen tijdens de clubdag op zondag 25 september as. deelnemen aan een workshop trailrunning. De workshop zal worden verzorgt door Marco Overduin van Buitengewoon lopen (www.buitengewoonlopen.nl) en Ron van Kooten.

Doel van de workshop is een (eerste) introductie met trailrunning. Hiervoor laten Marco en Ron alle aspecten van trailrunning terugkomen tijdens de workshop. Dit houd in: omhoog lopen / rennen, daal technieken /  lopen met stokken / korte introductie gear / lopen op verschillende ondergronden / techniek totaal. Als er tijd over is, doen ze nog een stuk kracht training in het bos (lees eigen gewicht in de training).

Er is voor de deelnemers de mogelijkheid om zelf eigen gear (stokken, racevesten, schoenen) etc. mee te nemen, als men hier over vragen heeft. Marco kan hier dan tijdens de workshop aandacht aan besteden. Verder wordt vooraf aan alle deelnemers een GPX-bestand van de route beschikbaar gesteld. Iedereen (die hier een geschikt horloge voor heeft) kan dus tijdens de workshop de route volgen. Maar ook voor degene zonder horloge met navigatie is de workshop gewoon te volgen. We lopen achter elkaar aan.

Er wordt uitgegaan van een basis niveau hardlopen. Het tempo is laag en we staan regelmatig stil voor uitleg. We lopen dus zeker niet de hele tijd. Om echter optimaal te kunnen genieten van de workshop moeten deelnemers wel minimaal 5 km aaneengesloten kunnen hardlopen. Kun je (nog) geen 5 km aangesloten hardlopen, geen probleem. Je kunt dan ook gewoon deelnemen. Voor deze groep maken we dan een aangepast programma op dezelfde locatie. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

De workshop start om 12.30 en duurt tot 15.30 uur. Startpunt is het zandpad (met daarlangs het verharde fietspad) tegenover de Buitenjan (Turfweg 9 in Veldhoven).

Om 12 uur wordt er gezamenlijk vanaf GVAC vertrokken (lopend of per fiets). Je dient er rekening mee te houden dat het vanaf GVAC een kleine 4 km naar de Buitenjan is en je tijdens de workshop ook nog diverse kilometers loopt. Iedereen kan dus voor zichzelf inschatten of hij lopend of op de fiets gaat. Bij terugkomst is er een gezellige samenkomst met een hapje en een drankje (zie poster).

Er is ook de mogelijkheid om rechtstreeks naar het startpunt te komen, maar het is natuurlijk gezelliger om gezamenlijk die kant op te gaan. Hou er rekening mee dat er heel beperkte parkeergelegenheid is bij het startpunt. Dus kom bij voorkeur niet met de auto.

Aanmelden voor de workshop kan door een mail te sturen naar anja.van.riet@gvac.nl (is verplicht). Graag hierbij je voor- en achternaam vermelden. Daarnaast ook het verzoek om aan te geven als je geen 5 km aaneengesloten kan lopen. Je wordt dan ingedeeld voor het alternatieve programma.