Stralende start van het cross seizoen op ’t Witven

Op zondag 13 november klonken de eerste startschoten van de Kempische crosscompetitie op ’t Witven.
Ruim 300 lopers startte in heel veel verschillende categorieën. Met een heerlijk zonnetje en een prachtig parcours, was het een geslaagde wedstijd. Naast de lopers vertrokken er ook nog ruim 300 wandelaars. Zij konden kiezen tussen verschillende routes die startte en eindigden bij ’t Witven.

Om 10.00uur wat het de beurt aan de recreanten. Zij mochten zelf bepalen welke afstand ze gingen lopen. Meteen daarna gevolgd door de lange en de korte cross. Het duidelijke verslag van de wedstrijd door Paul Bekers en zijn enthousiaste aanmoedigingen, zorgde voor een gezellige sfeer. Bij de lange cross stonden veel toppers aan de start en daarvan kwam Tim Verbaandert als eerste over de finish. Met name bij de korte cross was het spannend tot het laatste moment en kwam Daan van der Velden als eerste over de streep, op de voet gevolgd door William Webster die als 2de eindigde.
Ook bij de Masters was GVAC goed vertegenwoordigd op het podium. Joan School eindigde als 1ste bij de Masters 45+ en Jan de Kok als 3de bij de Masters 35+. Joop Slagboom haalde de 2de plek bij de Masters 65+ en Ariane Vanleeuwen werd 3de bij de dames 55+.

Daarna was het de beurt aan de jeugd U16 en U14. Het is even wennen aan de nieuwe categorieën, maar uiteindelijk stond iedereen op het juiste moment aan de start. Lynn Schriks kwam als winnaar over de streep bij de meisjes U 14 en Thijmen Mol bij de jongens.

Tenslotte was het de eer aan de pupillen. Naast de wedstijdatleten was er ook een scholierenloop.
Bij de meisje U10 liep Liv van den Reek in haar eerste crosswedstrijd meteen naar de 2de plek. Bij de meisjes U12 kwam Sterre Pulles als 2de over de streep. Bij de jongens U12 zagen we Raffy Derks als 2de eindigen voor Connor van Kan, die 3de werd bij zijn eerste cross. Bij de jongens U10 was de eerste plaats voor Thomas Petra. Mooi om te zien hoe fanatiek onze jeugd bezig is met de wedstrijd.

Het programma werd afgesloten met een funestafette. Maar liefst acht teams stonden aan de start. Vooral voor de lol werd er heel divers samengestelde teams gelopen.

Alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet. Onze sponsors Intersport van den Broek en Albert Heyn Kromstraat bedankt voor het beschikbaar stellen van de prijzen en het fruit.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op https://uitslagen.nl/uitslag?id=2022111314322

Een overzicht met de foto’s van Peter Kramer vind je hier https://www.gvac.nl/fotos-2022

Nu op naar de Drie Dorpencross in Sint Oedenrode op 27 november.