Kabinet verlengt maatregelen tegen Corona t/m 28 april

Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Deze maatregelen zijn dus ook van kracht voor alle sportfaciliteiten en sportclubs. Dit heeft premier Rutte gezegd op de persconferentie van 31 maart, na afloop van het crisisberaad tussen de meest betrokken ministers.  Uiterlijk 21 april, een week voor 28 april, neemt het kabinet opnieuw een besluit over verlenging van de maatregelen. 

Voor GVAC betreft dit dus alle baan- en wegtrainingen, pupillentrainingen, ochtend- en trimlopen, halve en hele marathontrainingen alsook alle wandelactiviteiten. De editie van de Korziaan van begin april komt hiermee ook te vervallen.

Tot en met die datum zullen de baan, kantine, kleedkamers en de MFR (bestuurs-/vergaderkamer) gesloten blijven. 

Uiteraard houden we jullie, namens het bestuur, op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

“Update i.v.m. het coronavirus

Op basis van de aangescherpte maatregelen ter bestrijding van het coronavirus, zoals deze 23 maart bekend gemaakt zijn door onze regering, zijn wij genoodzaakt de eerder aangekondigde opschorting van alle verenigingsactiviteiten te moeten verlengen tot en met 31 mei a.s.

Dit betreft dus alle baan- en wegtrainingen, pupillentrainingen, ochtend- en trimlopen, halve en hele marathontrainingen alsook alle wandelactiviteiten.

Tot en met die datum zullen de baan, kantine, kleedkamers en de MFR (bestuurs-/vergaderkamer) gesloten blijven. 

Uiteraard houden we jullie, namens het bestuur, op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Beste leden,

De ontwikkelingen rond het COVID19-virus volgen elkaar heel snel op. Veel activiteiten zijn afgelast of uitgesteld. Ook wij kunnen niet anders dan beslissen dat de ALV die gepland staat op 14 april aanstaande op die datum niet doorgaat.

Uiteraard gaan we zo spoedig als mogelijk is een nieuwe datum plannen voor de ALV. Zodra er een nieuwe datum bekend is, laten we dat uiteraard weten.
Onze excuses voor het eventuele ongemak.
Zorg goed voor elkaar en blijf gezond!

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,

Ger Raijmakers
Voorzitter GVAC

In Nederland gelden vanaf zondag 15 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.

Dit heeft ons ertoe besluiten om de geplande Circuit 14 Avondwedstrijd van vrijdagavond 3 april a.s. uit te stellen tot dinsdagavond 30 juni 2020.

De inschrijving via atletiek.nu is verlengd tot 27 juni a.s. De atleten die reeds hadden ingeschreven blijven ingeschreven staan.

Op basis van de huidige informatie van RIVM, GGD en NOC-NSF met betrekking tot het Coronavirus zullen wij ALLE verenigingsactiviteiten aanvullend tot en met 31 maart opschorten. Dit betreft dus alle baan- en wegtrainingen, pupillentrainingen, ochtend- en trimlopen, halve- en hele marathontrainingen alsook alle wandelactiviteiten.

Net als afgelopen week zal, zowel de baan, kantine, kleedkamers maar ook de MFR (bestuurs-/vergaderkamer) derhalve gedurende die periode gesloten blijven en eventueel ingepland overleg dient verzet te worden.

Wij blijven al het nieuws rondom deze kwestie uiteraard monitoren en houden jullie op de hoogte. Uiterlijk zondag 29 maart zullen wij jullie opnieuw informeren omtrent de activiteiten en trainingen voor de periode na 31 maart.

Op basis van de huidige informatie van RIVM, GGD en NOC-NSF met betrekking tot het Coronavirus hebben wij als Bestuur helaas nu moeten besluiten om ALLE verenigingsactiviteiten tot en met zondag 15 maart op te schorten.

Dit betreft dus alle baan- en wegtrainingen, pupillentrainingen, ochtend- en trimlopen, halve- en hele marathontrainingen alsook alle wandelactiviteiten. Tevens betekent dit dat de indoor-clubkampioenschappen dit weekend dus ook NIET door zullen gaan.

Voor de goede orde, zowel de baan, kantine, kleedkamers maar ook de MFR (bestuurs-/vergaderkamer) zullen derhalve de komende dagen gesloten blijven en eventueel ingepland overleg dient verzet te worden.

Wij zullen al het nieuws rondom deze kwestie uiteraard blijven monitoren en zullen jullie in ieder geval zondagavond 15 maart opnieuw informeren omtrent de activiteiten en trainingen voor volgende week.

In de afgelopen dagen heeft het RIVM specifiek voor de provincie Noord-Brabant aanvullende maatregelen met betrekking tot het tegengaan van de verspreiding van het Coronavirus voorgeschreven. Als vereniging volgen wij de richtlijnen van het RIVM en wij vragen jullie als bestuur dan ook de adviezen van het RIVM ter harte te nemen.

Het advies van het RIVM voor de provincie Noord Brabant:

“Sinds vrijdag 6 maart gelden voor inwoners van de provincie Noord-Brabant specifieke adviezen. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, wordt ze gevraagd sociale contacten te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Ze kunnen contact met de huisarts opnemen als de klachten erger worden. Deze oproep blijft de komende zeven dagen gelden, tot en met maandag 16 maart.”

Voor actuele informatie en eventueel gewijzigde richtlijnen verwijzen wij jullie graag naar de sites van het RIVM en de rijksoverheid via onderstaande links:

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/09/hygienemaatregelen-van-belang-om-verspreiding-coronavirus-tegen-te-gaan

Dank voor jullie medewerking, en voor diegene die de komende dagen conform de richtlijnen van het RIVM toch gewoon kunnen gaan trainen, alvast een hele fijne training.

Het Bestuur.

Tijdens het NK Indoor in Apeldoorn heeft GVAC atlete Eveline Saalberg het brons veroverd op de 400 meter. Nadat zij zich met een nieuw persoonlijk record had geplaatst voor de finale, wist ze op zondag een fantastische nieuwe tijd te lopen van 53.65 en daarmee het brons te winnen!

Foto gemaakt door Peter Kramer

Dit weekend heeft Daan Roosenschoon deelgenomen aan het NK meerkamp indoor voor junioren in Apeldoorn. Na een spannende wedstrijd, met diverse persoonlijke records, wist hij uiteindelijk een knappe zilveren medaille te winnen.

Ons huidige bestuurslid accommodatie, Wouter Veldman, is dit jaar aftredend volgens schema en heeft aangegeven de komende periode niet meer in de gelegenheid te zijn deze functie met werk en privé te kunnen combineren. Hij zal daarom niet meer herkiesbaar zijn voor een nieuwe termijn.

Vandaar dat wij op zoek zijn naar iemand die vol enthousiasme er mede voor wil zorgen dat de  accommodatie van GVAC de ideale basis is voor onze vereniging.

Als bestuurslid accommodatie sta je midden in de vereniging en moet je denken aan de volgende taken:

 • neemt deel aan de bestuursvergaderingen van de vereniging;
 • denkt actief mee over bepaling en uitvoering van het beleid van de vereniging;
 • voert het in de bestuursvergaderingen afgesproken beleid m.b.t. de vereniging uit;
 • als onderdeel van het bestuur leg je verantwoording af over de vereniging aan de Algemene Ledenvergadering van de vereniging;
 • is contactpersoon voor de gemeente inzake accommodatie en baan;
 • vormt de link tussen het bestuur en de commissies/contactpersonen
  kantinebeheer, atletiekbaanbeheer, materiaal- en baanploeg, barbezettingscommissie en schoonmaakploeg;
 • beheert het sleutelplan en verzorgt uitgifte en inname van gebouw toegangssleutels en bijbehorende alarmcodes;
 • beheert de GVAC-accommodatie-agenda op de website en verzorgt de reserveringen;
 • coördineert het baan- en kantinegebruik (door derden).

Wij zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende kernkwaliteiten:

 • sterke communicatieve vaardigheden;
 • kan feedback geven;
 • affiniteit met besturen;
 • stressbestendig;
 • goed kunnen omgaan met vrijwilligers;
 • gemotiveerd en weet andere te motiveren;
 • knelpunten kunnen inventariseren en analyseren; 
 • beleidsmatig kunnen denken;
 • coördineren en delegeren.

Gemiddeld kost deze functie 4 uur per week.

Voel jij je geroepen om GVAC vrijwillig te helpen en heb je belangstelling voor deze vacature? Neem dan contact op met Ger Raijmakers (voorzitter) via voorzitter@gvac.nl.

Mocht je iemand kennen die geen lid is van GVAC, maar wel geïnteresseerd, laat hem/haar dan ook contact opnemen. Uiteraard wordt er gezorgd voor een goede overdracht van taken.