Ook dit jaar weer trekken GVAC, Eindhoven Atletiek, AV Valkenswaard en AV Generaal Michaëlis gezamenlijk op om hun atleten, maar ook atleten van binnen en buiten de regio, een serie van vier mooie avondwedstrijden voor te schotelen.

Circuit 14 is al jaren een begrip in de regio. Met enkele mooie en intussen veelal sterke Circuitrecords die om verbetering schreeuwen, biedt Circuit 14 zowel voor de toppers als voor de recreatieve baanatleten een prima gelegenheid om zich met zichzelf of andere atleten te meten. Het prima voorbereiding richting het aankomende baanseizoen of diverse wegwedstrijden.

GVAC opent traditioneel als eerste met haar wedstrijd op vrijdagavond 3 april vanaf 19:00.

Inschrijven kan via deze link: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/inschrijven/32852.

Op de avond zelf kan je ook inschrijven bij het secretariaat. Er is PIN aanwezig om het inschrijfgeld te voldoen. Inschrijfgeld per onderdeel: € 2,50 bij voorinschrijving, € 3,00 bij na-inschrijving. GVAC-leden zijn gratis, bij na-inschrijving geldt ook voor het hen het tarief van € 3,00.

Beste leden,

Noteer alvast in jullie agenda:

Dinsdag:             14-04-2020
Aanvang:            20:45 uur
Plaats:                kantine van GVAC

Namens het bestuur,

Ger Raijmakers, voorzitter

NB De agenda en eventuele andere informatie zullen zo spoedig mogelijk op de website van GVAC worden gepubliceerd.

Een mooie opkomst van GVAC atleten bij de Brabantse Kampioenschappen Cross, dit jaar georganiseerd door ’t Jaspersport in Asten.

Een prachtig parcours in de bossen van Asten, waar naast de medailles ook heerlijke vlaaien te winnen waren. Juul Knoester won overtuigend op de korte cross. William Webster wist de 2de plaats te veroveren bij de jongens Junioren B. Joan School (M45) kreeg met zijn 2de plaats ook een lekkere vlaai mee naar huis. Jan (M35) en Tim de Kok (JPupB) behaalde allebei de derde plek. Zo vader zo zoon, dat blijkt wel weer. Thijmen Mol werd Brabants Kampioen bij de jongens pupillen B. Een mooi sportief begin van het nieuwe jaar. Op naar de cross in Eersel op 19 januari.

De volledige uitslagen zijn te vinden op: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2020010516347

De foto’s van Peter Kramer vind je hier: https://photos.app.goo.gl/2bRuLXRUCNMzHVMKA

Een van de sportieve tradities waarmee telkens een nieuw jaar wordt ingezet, is zonder meer onze Oliebollen-trimloop. Dit jaar vindt deze plaats op zondag 5 januari.

Op zondag 5 januari van het nieuwe jaar (2020) kan iedereen mee doen aan de alom bekende oliebollen-trimloop over afstanden van 3,9 en 6,3 kilometer. Gestart wordt op de atletiekbaan op de Kempen Campus. De genoemde afstanden kunnen meerdere malen en in combinatie worden gelopen. Omkleden en douchen is mogelijk in de kleedruimtes van GVAC.

Inschrijven kunnen de deelnemers op de dag zelf voor 10.30 uur in de kantine. Het startschot wordt om 10.30 uur gegeven en tijdwaarneming is tot 12.15 aanwezig. Een nieuw jaar met de mogelijkheden voor iedereen om de benen te stekken en de goede voornemens voor 2020 waar te maken. Graag nodigt GVAC wij alle lopers en trimmers van Veldhoven en omgeving uit om met ons het nieuwe jaar in te luiden. Bij binnenkomst ontvangen alle lopers een tijdbriefje met de gelopen tijd. Na de trimloop is iedereen vanaf 12.00 uur welkom in de kantine van GVAC, Baan 7 genaamd, voor een toast en hapje op het nieuwe jaar. GVAC is te vinden aan de Knegselseweg 40 te Veldhoven.

Op 1 december 1979 is Jo de Leest lid geworden bij GVAC en altijd is ze een trouwe loper gebleven. Ook bij de laatste Witvencross stond zij weer aan de start.

De trainers van groep 1, Theo en Ruben, hebben haar gisteren namens groep 1 in ’t zonnetje gezet. Jo proficiat met deze prestatie. Wij hopen dat jij nog lang blijft lopen bij GVAC.

Vandaag stonden er veel GVAC-ers aan de start bij de Valkenloop in Valkenswaard. Een goed georganiseerde wedstrijd, die voor alle lopers begon met een bustochtje naar de start. Het parcours van deze 42ste editie ging ook dit jaar weer door het mooie Leenderbos en het natuurgebied De Malpie. Het was weer een prachtig loop evenement. Bij de kinderen tot en met 9 jaar gingen er maar liefst vier bekers richting Veldhoven. Bij de vrouwen wist Kim Smits als snelste over de finish te komen, bij de mannen was dit Joan School.

Artikel Eindhovens Dagblad 4 november:
http://www.e-pages.dk/eindhovensdagblad/8620/article/998823/39/2/render/?token=5596939d0845b8034d5e6055dc3ce418
De volledige uitslag is te vinden op : https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019110314345


17 november start de Kempische Crosscompetitie bij GVAC in Veldhoven. Het evenement is toegankelijk voor wandelaars, recreanten en wedstrijdlopers.

Voorinschrijven kan nog t/m 14 november via deze link. Nainschrijving op de dag zelf is ook mogelijk bij het Witven. Voor de cross kan dit tot uiterlijk een half uur voor de start van het betreffende onderdeel. Voor het wandelen kan met starten vanaf 08.00 uur. Het inschrijfbureau sluit uiterlijk om 16.00 uur.

Vóór 2017 werd er bij GVAC alleen in de avonden gelopen. Wel bestond er toen al de zogenaamde trimloop zodat er ook op zondag (elke 2e, 4e en 5e zondag in de maand  ) in de ochtenden gelopen kon worden. De behoefte om op dinsdag en donderdag ook in de ochtenden te kunnen lopen werd gevoeld en in oktober 2017 werd om die reden gestart met een pilot. Het resultaat hiervan: sinds oktober 2018 zijn de ochtendlopen officieel toegevoegd als aanbod voor leden van GVAC.

Heel veel reclame om aan de ochtendlopen mee te doen is er feitelijk nooit geweest, vandaar dit stukje. De ochtendlopen starten elke dinsdag en donderdag vanaf baan 7 om 10:00 uur. De kantine is ongeveer een kwartier eerder open zodat belangstellenden hun spullen binnen kunnen leggen. De te lopen afstanden variëren van ongeveer 6 km tot 10 à 11 km. De snelheden zijn ook variabel (vanaf ongeveer 9 km per uur). Heel veel regels zijn er niet maar wel heel belangrijk: niemand loopt alleen en de verkeersregels zoals deze bij GVAC gelden worden ook tijdens de ochtendlopen strikt toegepast. De ochtendlopen vinden gedurende het hele jaar plaats. Omdat het zomers soms erg warm kan zijn, zijn de starttijden in de zomer vaak wat vroeger. Via een info-app worden de deelnemers aan de ochtendloop geïnformeerd over afwijkende tijden, etc.

Douchen is niet mogelijk omdat overdag het Sondervick gebruik maakt van de kleedkamers. Een handdoek meebrengen om na afloop op te zitten als je nog iets wilt drinken is dus wel noodzakelijk. De meeste lopers blijven na afloop gezellig even napraten onder het genot van een kopje koffie of thee (uiteraard voor eigen rekening en graag gepast betalen).

Voor iedereen die overdag tijd heeft, liever niet in het donker loopt, in ploegendienst werkt, etc. kan de ochtendloop een uitkomst zijn.

Nieuwsgierig geworden?

Kom het dan vooral een keer uitproberen. Je bent welkom.

Foto: De ‘vaste’ groep ochtendlopers (zelfs met een heuse sponsor).

Op maandag 14 oktober is de werkgroep gestart aan het visie traject bij GVAC. De werkgroep bestaat uit leden van de gehele vereniging; wandelaars, recreatief hardlopen en wedstrijdatletiek. In de komende drie maanden gaan zij aan de slag om onze visie van onze vereniging vorm te geven. Het streven is om begin 2020 een visie voor de vereniging op papier te hebben.

De eerste avond stond in het teken van het kennismaken met elkaar en het vaststellen waar we als vereniging nu staan. Hiervoor hebben de werkgroep leden een historische tijdlijn samengesteld, met daarop de gebeurtenissen die GVAC vanaf haar oprichting heeft meegemaakt. Gebeurtenissen op allerlei vlakken, uiteraard op sportief gebied, maar ook in de organisatie, of op het gebied van locatie en accommodatie.
Weet jij nog belanghebbende gebeurtenissen?

Na de tijdlijn zijn we gaan nadenken wat de belangrijke kenmerken van GVAC zijn. Waarom komen we hier nu graag; wat vinden we hier en waarom willen we hier bij horen? Wat is nu Typisch GVAC?

De resultaten van de eerste avond hangen sinds deze week op posters in de kantine. We nodigen iedereen uit om er naar te kijken, en er een mening over te hebben. Deel die mening ook met elkaar, luister naar de mening van de ander. Als je iets wilt toevoegen aan de posters , schrijf het dan op een Post-It en plak het op. Bespreek je ideeën ook met de leden van de werkgroep. Het helpt hen om een breder beeld te krijgen van wat er in de vereniging speelt. Het helpt ons allemaal om onze verenigingsvisie te ontwikkelen.

De werkgroepleden;

Ans Saalberg
Fleur Koeling
Nicole Roosen
Jeanette Vermeulen
Joris Korbeeck
Jos Strijbosch
Jan van Gestel
Peter Kramer
Paul Bekers
Ruud van Ham
Ton Pulles

De begeleiding van de avonden is in handen van Armand Close en Casper van der Putten.

De vereniging dat zijn we met elkaar !!

Zondag 17 november organiseert GVAC voor de 7e keer de Witvencross en het Wandelevent. Start en finish zijn op Recreatiecentrum Het Witven in Veldhoven. Voorinschrijving voor beide evenementen is mogelijk t/m 14 november.

Na inschrijven voor de cross kan op zondag 17 november in het Partycentrum van het Witven. Dit kan tot uiterlijk een half uur voor de start van het betreffende onderdeel.

Na inschrijven voor het wandelevent kan ook op zondag 17 november in het Partycentrum van het Witven. Men kan starten van 08.00 uur tot 12.00 uur. Het inschrijfbureau sluit uiterlijk om 16.00 uur.