De laatste Atletic champs van de 4

Best 24-06-2023 De A’s staan er goed voor en weten dat er een grote kans is dat ze zich zullen plaatsen voor de Brabantse kampioenschappen. Met mascotte Jaap Aap, groene tent en een flinke dosis goede zin gaan we naar Atletiekvereniging Generaal Michaëlis in Best.
Het is goed weer dus we verzamelen allemaal in de tent die lekker voor wat verkoeling zorgt.
We starten met de estafette en alle teams worden door iedereen aangemoedigd. Bij de B/C mini’s deden er nog wat nieuwe jonge leden mee en het was een hele kunst om met wisselen het stokje door te geven aan het goede team :). De A2’s werden 2de.
Vervolgens gingen de A2’s verspringen, 60m, slingeren, 60mh, vortex en hindernissenparcours. Bij de 60m ging Sterre als een speer. Ze wist menig jongen achter zich te laten. Ook Connor ging super hard. Hij wist een mooie tijd van 9.3 werd hij 2de. Helaas verstapte hij zich na de finish en heeft hij vanwege pijn aan zijn enkel helaas moeten stoppen. Het team was nu extra gedreven om te winnen, voor Connor zeiden ze. Na veel beterschapswensen is hij naar huis vertrokken. Het vortex gooien ging ook super goed. Met tips van “coach” Thijmen is menig PR gehaald. Bram verbeterde zijn PR met 5.50meter. Ook Luuk gooide heel goed nl 29.50meter en scoorde daar flink wat punten mee.
Als afsluiting was er een hindernissenparcours. De kinderen moesten een deel over de baan rennen en vlaggetjes volgen die door twee verspring bakken leidde en over een hoogspringmat. Raffy finishte als aller eerste. Helaas konden hiervoor geen punten verdiend worden. Na het eten van een ijsje was dan de prijsuitreiking. Bij de B/C/mini’s gaat AV Generaal Michaëlis naar de Brabantse kampioenschappen. Bij de A’s mochten er twee team door. Als 2de eindigde AVV Valkenswaard en als eerste GVAC. Alle A’s zijn samen op een podium geklommen. Weer een superprestatie.

De Brabantse kampioenschappen zullen zaterdag 16 september in Breda zijn. Er mogen 12 A-pupillen mee doen (uiteraard mag iedereen komen aanmoedigen).

De beste 6 A pupillen op de 9 onderdelen van de Athletic champs plaatsen zich. Dit zijn de volgende pupillen: 1. Daan 611p, 2. Sterre 559p, 3. Raffy 538p, 4. Owen 528p, 5. Noah 492p, 6. Conor 484p
Daarnaast zijn er twee reserves: 1.Quinn 477p, 2. Bram 466p Zij schuiven door als er uitvallers zijn bij de beste 6.
De overige 6 plekken worden verloot onder de andere A-pupillen (en Quinn en Bram) die mee willen doen en die minimaal drie Athletic champs wedstrijden hebben meegedaan.

BC en Mini pupillen

De B,C en mini pupillen hadden een mooie zonnige wedstrijd in Best, met 22 pupillen.

Ze begonnen beide met de teamestafette.
De B pupillen haalde een mooie 2e plaats met een tijd van 2.56min. De C/mini pupillen deden er 3.45min over en kwamen daarmee op de 11e plaats.

Daarna volgde de onderdelen, medicienbalstoten, vortex, hoogspringen, verspringen. Er werden in totaal maar liefst 33 nieuwe PR’s behaald door de B,C en mini pupillen. Wat een toppers ! Er deden 4 pupillen voor de 1e keer een atletiekwedstrijd mee, super leuk ! (hun pr’s hierbij niet meegerekend😉)

Beide teams deden ook nog een pendelestafette. Ook hierbij haalde de B pupillen een mooie 2e plaats, met een tijd van 1.17min. De C/mini pupillen deden er 1.45min over en kwamen daarmee wederom op de 11e plaats. Maar zij moesten dan ook tegen B pupillen strijden.

Als afsluiter van de wedstrijd was er een stadion cross klaargezet, een leuke looproute door zandbakken en over matten. En bij de finish een bekertje ranja en een heerlijk waterijsje. Kortom, we hebben genoten in Best.

De B pupillen eindigde als 2e en C/mini pupillen als 6e in de verenigingsklassement en natuurlijk hebben alle deelnemers een medaille en diploma gekregen!