Competitie Senioren Update

Twee weken na de eerste competitiewedstrijd was het eind mei alweer tijd voor de tweede. Deze keer in het zonnige zuiden op de atletiekbaan in Sittard. Letterlijk, want in tegenstelling tot de vorige keer, heeft de zon zich gisteren (gelukkig) veel laten zien.

De springonderdelen bestonden deze keer uit polsstok en ver bij de mannen, hinkstap bij de vrouwen en hoog voor allebei. Polsstok kwam voor rekening van Max, die in zijn eerste polsstokwedstrijd sinds 2019 naar een hoogte van 2,80 meter heeft kunnen springen. Bij het verspringen mochten David en Jochem enkele pogingen wagen. Voor Jochem resulteerde dit in een nieuw PR van 4,98 meter. Bij hinkstap moest onze eer hooggehouden worden door Nienke. En dat is ook gelukt, want met een nieuw PR van 9,71 meter liet ze haar tegenstanders ver achter zich. Ook op het hoogspringen heeft Nienke, samen met Sjoerd bij de mannen, de punten voor GVAC binnengehaald.

Ook de sprinters hebben een productieve dag gehad. Bij de 100 meter stonden Daniel, Jochem, Elza en Leonie aan de start, waarbij Elza en Leonie een nieuw PR hebben gelopen. Voor de 200 meter was het de beurt aan Lois, Ilse, Daniel en Jochem. Ook op deze afstand een nieuw PR: Jochem wist zijn oude PR bij te schaven met een honderdste! Op de 400 meter ook succes met nieuwe PR’s voor Evy en David. Als laatste de 400mH, waarbij Sjoerd en Hannah succesvol de hekjes ontweken hebben en daarbij ook allebei een nieuw PR hebben neergezet.

Bij de werponderdelen stonden speerwerpen en kogelstoten op het programma. In het geelgroen mochten Elza en David proberen de speer zo ver mogelijk te krijgen, waarbij ook weer twee nieuwe PR’s gehaald zijn! Bij het kogelstoten wist Rens zijn PR te evenaren en werden er nieuwe PR’s genoteerd voor Max, Evy en Leonie.

Dan nog de mila-onderdelen. Hier werden de punten binnengehaald door Ilse (800 meter) en Hannah, die na een vermoeiende 400mH nog niet genoeg gerend had en er nog even een 3000 meter uit knalde. Bij de mannen hebben we voor de 1500 weer hulp gekregen vanuit de milagroep!
De dag werd afgesloten met de 4×100. Altijd spannend, maar gelukkig hebben onze teams ook dit onderdeel succesvol af kunnen ronden. Bij de mannen mocht Max starten. Het stokje ging vervolgens via Rens naar Sjoerd en daarna naar Daniel, waarmee ze een mooie derde plaats hebben kunnen behalen. Bij de vrouwen ging Evy van start, die samen met Lois, Nienke en Leonie een tweede plaats heeft kunnen behalen.

Uiteindelijk hebben we een mooie, zonnige dag gehad met veel PR’s! ☀️💚