Halve Marathon

Voorbereiding Najaar 2021

Ter voorbereiding op de halve en hele marathons die in oktober gehouden worden kan er weer door de GVAC-recreanten getraind worden onder begeleiding van enthousiaste trainers.
De voorbereiding voor de hele marathon begint op zaterdag 17 juli en die voor de halve marathon op zaterdag 24 juli.
Ieder GVAC-lid kan met de voorbereiding meedoen mits aan de volgende voorwaarden voldaan wordt: je moet gemakkelijk minimaal 12 kilometer (halve marathon) of 21 kilometer (marathon) aan één stuk kunnen lopen als we starten met de eerste voorbereidingsloop én je moet blessurevrij zijn.

  • Het tempo dat je moet kunnen lopen bij de halve marathon is minimaal 8,6 km per uur gedurende alle afstanden die variëren van 12 t/m 20 kilometer.
  • Het tempo dat je moet kunnen lopen bij de hele marathon is minimaal 9,3 km per uur gedurende alle afstanden die variëren van 22 t/m 35 kilometer.

Wie zich aanmeldt, krijgt wekelijks de informatie over de route en de vertrektijd. Tijdens de voorbereidingsperiode houden we ons dan de dan geldende maatregelen voor Covid-19.
Wil je aan de voorbereiding op de halve/hele marathon meedoen, dan moet je je vóór zondag 11 juli opgeven bij onderstaande contactpersonen.

De deelnamekosten voor niet-GVAC leden bedragen € 50,– (incl. ongevallenverzekering).

Organisatie en contactpersoon:
Halve marathon: Frans Schellekens via email: halvemarathonlopen@gvac.nl
Marathon: Wim Dekker via email: marathonlopen@gvac.nl