Wedstrijden

Als je eenmaal lid bent van GVAC kan je ook meedoen aan wedstrijden.

De wedstrijdkalender met interessante wedstrijden vind je hier.

We proberen ongeveer 2 maal per maand een wedstrijd in de regio te bezoeken. Bij deze wedstrijden is het de bedoeling en ons streven dat er trainers mee gaan voor de begeleiding van de kinderen en atleten. Over deze wedstrijden krijg je informatie via e-mail en de app groepen. Voor wedstrijden moet iedere keer apart inschrijfgeld betaald worden. Maar je kunt dan ook voor iedere wedstrijd apart beslissen of je (kind) mee wil en kan doen. Alleen wedstrijden die door GVAC zelf georganiseerd worden en competitie- en Athletic Champs wedstrijden zijn gratis. Hier staat tegenover dat wij er vanuit gaan dat in principe alle kinderen en atleten aan deze wedstrijden meedoen. 

Wanneer je (kind) aan een atletiekwedstrijd deelneemt stelt GVAC het erg op prijs dat het clubtenue gedragen wordt. Voor de Competitie- en Athletic champs wedstrijden is dit vaak verplicht. 

Atletiekwedstrijden gaan altijd door, weer of geen weer. De wedstrijden in de zomer duren vaak de gehele ochtend voor pupillen en soms wel de hele dag vanaf de junioren. Houdt er dus rekening mee dat je (kind) voldoende eten en drinken bij zich heeft. Denk ook aan droge kleding!

Pupillen: Athletics Champs

Pupillenwedstrijden worden via het Athletics Champs format afgewerkt. Pupillen leren op een laagdrempelige manier kennismaken met de atletieksport. Deze wedstrijd bestaat praktisch altijd uit een meerkamp. Zo’n meerkamp bestaat meestal uit 4 of 5 van de volgende onderdelen: sprint, horden, vortexwerpen, medicinebal stoten, slingerwerpen, meters maken, verspringen, hurkhoogspringen, hoogspringen en/of verspringen met een stok. 

Alle onderdelen van Athletics Champs kennen een instructiekaart waarop aangegeven is hoe het onderdeel gaat, welke materialen nodig zijn en welke taken moeten worden uitgevoerd.

Daarnaast zijn er per onderdeel instructiefilmpjes (ruim 1 minuut per onderdeel) zodat je kunt zien hoe de onderdelen in de praktijk gaan. https://www.youtube.com/user/AthleticsChamps/playlists

Binnen de Athletics Champs is er een actieve rol voor de ouders. Zij kunnen ingezet worden als ploegleider, maar ook als assistent jurylid in het veld. Zij kunnen meehelpen met het opmeten van de worpen, registreren van prestaties etc.

Wanneer we goed scoren bestaat er bovendien ook de mogelijkheid dat we in de Brabantse finale komen.

Omdat dit een ploegenwedstrijd is zien we graag dat alle pupillen aan deze wedstrijden meedoen.

Junioren, Senioren en Masters: Competitiewedstrijden

De competitie bij atletiek bestaat uit 3 tot 4 competitiewedstrijden die in april tot en met juni plaatsvinden. Een eventuele afsluitende finale vindt in september plaats. Voor iedere categorie is er een aparte wedstrijd en (landelijke) standen. Met jouw ploeg haal je punten binnen door op ieder onderdeel 1 of 2 atleten in te zetten. De prestatie die deze atleten leveren wordt omgezet in een puntenaantal. Daarnaast is een een estafette onderdeel waar je daadwerkelijk als ploeg (van 4 atleten) presteert. Alle behaalde punten worden opgeteld om tot een einduitslag voor de competitie wedstrijd te komen. Voor de competitiewedstrijden zien we graag dat iedereen zoveel mogelijk mee doet aan deze wedstrijden. Informatie en aanmelden verloopt voor deze wedstrijden via de trainers/ploegleiders. 

In seizoen 2022 komen de Senioren ploegen, zowel de dames en heren, in de derde divisie uit.

Alle categorieën: Baanwedstrijden

Voor iedere categorie zijn er verschillende wedstrijden die in de zomer vaak op de atletiekbaan plaatsvinden. Via Atletiek.nu zijn al deze wedstrijden te vinden en kun je (je kind) hiervoor inschrijven. Je kunt hier voor vrijwel alle baanwedstrijden in Nederland informatie vinden, inschrijven en uitslagen bekijken. Zoek bijvoorbeeld op Regio 14 De kempen voor de wedstrijden in onze regio. De wedstrijden die in onze regio plaatsvinden, Regio 14 De Kempen, kun je ook vinden via Atletiekregio14.nl dit zijn met name de Circuit14 (vanaf C-junioren) wedstrijden. 

Alle Categorieën: Clubkampioenschappen

Ongeveer het laatste weekend van september worden de clubkampioenschappen van GVAC georganiseerd tijdens de Clubdag. Deze ‘afsluiting’ van het atletiekseizoen vieren we graag met iedereen door wedstrijden en activiteiten op deze gehele dag te organiseren. Meedoen is hierbij (veel) belangrijker dan winnen. 

Alle categorieën: Crossen / Veldlopen

In het winterseizoen, dat loopt van november t/m maart, zijn er regelmatig zogenaamde cross wedstrijden. De crossen zijn loopwedstrijden in het bos en/of op het veld. De pupillen lopen ongeveer een afstand van 1000 meter en dat loopt langzaam op tot wel 10 kilometer voor de Senioren. Deze wedstrijden duren niet zo lang, zodat je ook redelijk snel weer thuis kunt zijn. Deze wedstrijden zijn ongeveer iedere 2 weken en van de wedstrijden in onze regio wordt het KempenCrosscircuit klassement bijgehouden. De beste prestaties tellen mee voor dit klassement. Informatie en inschrijven voor deze wedstrijden verloopt via inschrijven.nl

Alle categorieën: Indoorwedstrijden

Dit zijn meerkamp wedstrijden in de zaal. Deze wedstrijden vinden plaats in het winterseizoen.

De meerkamp bestaat meestal uit 3 onderdelen: 40 meter sprint (als de grootte van de zaal het toelaat), kogelstoten en hoogspringen. Op enkele locaties in Nederland is er een echte indoor atletiek hal waar meerdere onderdelen indoor beoefend kunnen worden. Voor de pupillen is er vaak een programma op basis van de Athletic Champs onderdelen zoals ook bij de baanwedstrijden. Inschrijven voor deze wedstrijden gaat meestal via atletiek.nu ook hier is vooraf inschrijven noodzakelijk.