Snellere atleten

De snellere hardlopende atleet kan bij GVAC deelnemen aan een programma waarbinnen specifieke (trainings-) mogelijkheden, en advies en ondersteuning worden geboden, het Snellere Atleten Programma (SAP).

Op basis van doelstelling, belastbaarheid en mogelijkheden krijgt een atleet advies welke trainingen hij/zij bij GVAC het beste kan volgen. Op de dinsdagavond zijn er binnen het programma specifieke trainingen met om de week afwisselend een lange intervaltraining op de baan en een duurloop op de weg op hoge tempo’s (basis 12,5 km/uur).

De organisatie van het programma en de begeleiding van de atleten wordt verzorgd door de trainers Pieter van Esch en Theo van Diessen.

Het programma kent een open opzet, dat wil zeggen dat een atleet kan deelnemen, mits gemotiveerd en bereid om het advies en programma te volgen en indien hij/ zij binnen het reguliere trainingsaanbod van GVAC onvoldoende mogelijkheden heeft om op passende tempo’s te trainen. Dit is het geval voor mannen die minimaal 2.900 meter op de Coopertest, 1.38 op de 1/2 marathon en onder 43 min op de 10 km lopen en voor vrouwen die minimaal 2.850 m op de Coopertest, 1.40 op de 1/2 marathon en onder 45 min op de 10 km lopen.

Denk je voor deelname in aanmerking te komen, bespreek het dan met een van de onderstaande trainers.

Trainers Snellere Atleten Programma:

Pieter van Esch