Jury

GVAC heeft een eigen jurycorps met name om de eigen wedstrijden te helpen organiseren. Daarnaast is het bij de competitiewedstrijden de verplichting om ook eigen jury leden mee te nemen naar de wedstrijden.

Jurycursus

Altijd al meer willen weten over atletiek en regeltjes? Vind je het leuk om te helpen met atletiekwedstrijden? Zitten je kinderen bij atletiek en wil je jezelf nuttig maken bij wedstrijden? Meld je dan aan voor een jurycursus!

In een prettige en ongedwongen sfeer word je wegwijs gemaakt in de vele regels die onze sport kent en leer je hoe je de prestaties van de atleten zo goed en zo eerlijk mogelijk kunt meten.

Wanneer: Zaterdag 2, 16 en 30 maart en 13 april 2024. Aanvang 10:00, einde 12:30.

Waar: Clubgebouw Eindhoven Atletiek, J.C. Dirkxpad 7 te Eindhoven.

Wie: De cursus wordt gegeven door Marcel Roosen, lid van Eindhoven Atletiek en door de Atletiekunie aangesteld als opleider voor diverse jurycursussen.

Wat kun je verwachten: Gratis deelname (minimumleeftijd 16 jaar); Toegang tot “SKILLS”, de online leeromgeving van de Atletiekunie; Vier workshops van ongeveer 2.5 uur: toelichting op de theorie en de E-learning; bespreken van casussen en praktijksituaties; oefenen in het invullen van jurylijsten; praktijkoefeningen op de atletiekbaan en in het veld (sportkleding niet nodig); Online leermodules (E-learning). Afhankelijk van hoe veel je al weet van atletiek komt dit neer op totaal 5 tot 15 uur zelfstudie; Tussentijdse toetsen en eindtoets (herkansing mogelijk). Boekje “Richtlijnen en speerpunten”, een handig naslagwerk voor elk jurylid;

Interesse?

Om je in te kunnen schrijven voor de jurycursus moet je lid van een atletiekvereniging zijn of worden. Wanneer je alleen jurylid wilt zijn, is dat gratis en maakt GVAC je lid. Meer informatie over hoe je je kunt aanmelden kun je vinden op de website of bij johan.van.den.heuvel@gvac.nl

Als je al lid bent van een atletiekvereniging kun je je voor de cursus online inschrijven via https://www.atletiekunie.nl/agenda/24399-opleiding-jurylid-algemeen/ of de QR-code.