Paarse bos cross en NK cross

Afgelopen zondag 25 februari was het zo ver, de laatste cross van de Kempische cross competitie.
Met een flinke groep atleten en toeschouwers gingen we naar de bossen bij de “Hut van Mie Pils” in Waalre. Daar werd voor de tweede maal de Paarse Bos Cross georganiseerd door E.S.A.V. Asterix.

In de ochtend waren de mannen, vrouwen en recreanten aan de beurt. In de middag de junioren en vervolgens de pupillen. Met de vlag van GVAC wapperend tussen de bomen zocht iedereen een mooi plekje langs het parcours om de atleten aan te moedigen.

Mare Pulles wist bij de Junioren D een mooie 9de plaats te halen voor Tessa van Helvoort die 12de werd. Falco School werd bij de jongens 9de.

Thijmen Mol stond niet aan de start in Waalre, omdat jij naar Nijverdal was. Daar hij liep op zondag het NK cross. In een snelle strijd is hij 4de geworden na een nek aan nek race met de nummers 1,2 en 3.

Bij de meisjes pupillen wist Ava van den Reek een mooie 2de plaats te behalen. Haar zus Liv van den Reek wist een 2de plaats te behalen bij de meisjes Pupillen B. Elise Beeren werd 3de en Saar Korbeeck werd 10de.
Bij de jongens Pupillen C werd Luca Derks het broertje van Raffy 3de. Bij de jongens pupillen B werd Thomas Petra weer 1ste en Seth Mijs 7de.
De A pupillen waren weer ontzettend goed vertegenwoordigd. Bij de meiden werd Sterre Pulles 5de. Bij de jongens wist Raffy het podium te halen en werd 3de, gevolgd door Daan Waaijer die 4de werd, Conner van Kan 5de, Owen van der Meijden 6de, Joachim Moolenaar 8ste, Micah Korbeeck 11de, Casper Pulles 12de, Luuk Steffens 14de en Jeroen Nuijtens 15de.

De prijzen werden in het zonnetje, langs de waterkant uitgereikt. Daarna was het tijd voor de gemengde estafette. Wat leuk is, dat de teams bestaan uit gemixte groepen. Jongens en meiden door elkaar en ook concurrenten van wisselende clubs zoeken elkaar op om samen een team te vormen. Meedoen is belangrijker dan winnen 😊

Als allerlaatste werden ook de prijzen uitgedeeld voor het eindklassement van de Kempische cross competitie. GVAC viel goed in de prijzen.

Podiumplaatsen voor:
Jan de Kok 2de M35 (hij kon zijn prijs niet zelf in ontvangst nemen omdat hij op wintersport was) De nummer 1 Oscar stond met 2 vervangers op het podium maar ging uitgebreid met hen op de foto.

Joan School 1ste M45
Joop Slagboom 2de M65
Johan van Litsenburg 2de M70
Ariane Van Leeuwe 1ste V35

Lynn Schriks 2de Meisjes junioren D
Thijmen Mol 1ste jongens junioren D
Tim de Kok 3de jongens junioren D
Elise Beeren 2de meisjes pupillen B
Sterre Pulles 2de meisjes pupillen A
Thomas Petra 1ste jongens pupillen B
Raffy Derks 2de jongens pupillen A
Daan Waaijer 3de jongens pupillen A