Op naar het EK Indoor met Eveline

In het weekend van Carnaval, tenminste in Brabant, werd in Apeldoorn het NK Senioren afgewerkt. Eveline stond aan de start van de 400 meter, verdeeld over twee dagen. Op zaterdag de halve finales waarmee ze zich als vijfde plaatste voor de finale op zondag. De finale werd een heel groot feest, met name omdat Femke Bol daarin het Indoor Wereldrecord verbeterde tot 49.26. Eveline liep een goede race en kwam als derde het laatste rechte stuk, helaas werd zo nog door twee dames voorbij gestoken in de spannende eindsprint. Een vijfde plaats voor Eveline dus in een tijd van 53.20.

Er waren best een aantal GVAC supporters richting Apeldoorn getrokken, mooi om te zien. De vlag die opgehangen was werd in ieder geval opgemerkt door het aanwezige jurylid van onze vereniging!

Eveline heeft met haar tijd in ieder geval een plekje in het 4x400meter team veroverd waarmee ze in het weekend van 2-5 maart in Istanbul op het EK Indoor mag gaan deelnemen. Zondag 5 maart zijn hiervoor de finales om 17.25 uur.

Het complete tijdschema vind je hier: https://dvy7d3tlxdpkf.cloudfront.net/atletiek/Downloads/TijdschemaNL_Istanbul2023_02.pdf?v=1677161621