Baan onderhoud, wie helpt er mee?

Om topsport te kunnen bedrijven moet alles kloppen, en een nette schone baan helpt de atleet het hoofd helder te houden. Hoog tijd dus om eens flink aan de slag te gaan !!

Afgelopen zaterdag is een groepje van 7  enthousiastelingen Edwin Dikhooff, Paul Bekers, Bob de Mul, Ruud van Ham, Peter Ermerins en Kees Verwijst druk in de weer geweest met schoffels, kruiwagens, azijn en bezems om de baan weer te laten ‘shinen’.

Er was al voorwerk gedaan door Theo van Diessen en Henk Santing die in de zomerperiode en kleine 40 liter azijn over de kopjes van het welige onkruid uitgegoten hebben. Er was echter nog genoeg over gebleven en de happy seven hoefden ook niet te zoeken naar werk.

Frans Jacobs als groot voorganger liet de mannen het werk zien en al snel werd er lustig geschoeffeld, geveegd en geschept. Het mooi van hoog onkruid is dat je niet hoeft te bukken, het nadeel is dat de wortel er wel diep in zit. regelmatig moest er dus door de knietjes gegaan worden om dat laatste stukje wortel ook te verwijderen.

Tijdens de lunch hadden Cindy en Perry het nodige klaargezet, om de hongerige magen te vullen zodat ook de middag met volle energie doorgewerkt kon worden. de 1,5 meter maatregel werd netjes gerespecteerd, en naast de mayonaise, ketchup en mosterd stond er ook een flesje alcoholische handgel op het buffet. Top verzorgd !

In de middag het werk weer opgepakt en na een paar uurtjes werk zijn de eerste resultaten goed zichtbaar. De 100 meter baan naar de finish ligt er weer strak bij, een aantal verspringbakken keurig van zand voorzien en van onkruid ontdaan. De goten van de hoogspringmatten weer schoongemaakt, zodat de opbergbakken weer eenvoudig heen en weer verplaatst kunnen worden. De reclameborden weer spic en span, de sponsoren hangen er weer keurig bij. En bij de kogelslinger kooi hoeft de kogel ook niet meer over het onkruid heen geslingerd  te worden.

Op 26 september is er een tweede dag om. We zijn er achter gekomen dat vele handen het werk licht maken, en dat een dagje op deze manier met elkaar samen werken prima de onderlinge band verstevigd. Ook leuk om samen met je loopgroepje te doen, alternatieve corestability, krachttraining, een beetje creatieveling kan er van alles van maken. Ervaring met schoeffelen is niet noodzakelijk, ook ereleden en bestuursleden hebben laten zien dat ze prima de handen uit de mouwen konden steken.

Dus als je een paar uurtjes op een andere manier actief wilt zijn bij GAVC, meld je aan bij Frans Jacobs!  06-38775443

Graag tijdig aanmelden ivm. lunch