Baanatletiek Update

Competities

Op 11 juni was de derde CD junioren competitie. Na het traditioneel competitie ontbijt trokken de CD junioren met hun trainers, jury en fans naar de laatste competitiewedstrijd bij Jasper Sport in Someren. Het werd een bijzonder mooie dag want vrijwel iedere atleet verbeterde 1 of meer persoonlijke records. Maar liefst 21 atleten kwamen tot 33 records! Bij de competitie wedstrijden wordt er een klassement voor de verenigingen bijgehouden. De C junioren jongens behaalden hierin over alle drie de wedstrijden een landelijke 43e plek. Met een incompleet team en daardoor bij de meeste wedstrijden niet alle onderdelen bezet is dit een hele mooie prestatie van Luuk, Brecht, Sjoerd en Stijn! In september mogen zij nog naar de landelijke D-finale. De meisjes C Junioren scoorden met Indy, Celina, Anouk, Renske, Ines, ISA, Ilse en Elza een 93e plek. Jimi, Lucas, Robin, Lars en Axel zorgden voor de punten bij de Jongens D leidend naar een 119e plek. De meisjes D was weer een grote ploeg met Lieke, Lisa, Tessa, Tess, Karlijn, Mira, Lynn en Silke in de kleuren van GVAC. Zij zijn op een 63e plaats geëindigd. 

Voor alle uitslagen zie https://www.atletiek.nu/competitie/

Met de U20/U18 ploegen zijn we niet meer afgereisd naar de competitie. Zodat we met volle sterkte bij de 3e wedstrijd bij de senioren aan kunnen treden. Zowel de dames als heren doen het erg goed dit jaar met kansen op deelname aan de promotiewedstrijd in september. Zondag 3 juli worden deze plekken verdeeld, voor onze teams in Valkenswaard.  

Meerkamp weekend 4 en 5 juni

Met Brabantse en de Nederlandse junioren Meerkamp kampioenschappen was het een druk weekend. Luuk, Sjoerd, Brecht, David, Renske en Nienke werkten hun meerkamp in Gemert af. Met een warme en een natte dag was het een pittig weekend voor iedereen, maar zeker met diverse mooie prestaties en ereplaatsen. Mooi werk allemaal! Alle uitslagen van deze wedstrijden vind je hier: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/37403/233/

In Emmeloord was Daan degene die de kleuren van GVAC verdedigde bij het NK U20. Een aantal PRs en ook een lastige tweede dag bracht hem tot een tweede plaats op het NK! Hulde ook aan de coach, Mark Jacobs, die ondanks zijn ziek zijn op afstand heeft gecoacht en ter plekke voor vervanging heeft kunnen zorgen. 

NK Junioren

Afgelopen weekend, 17-19 juni, was de grootste atletiek wedstrijd in het land, het NK Junioren in Amsterdam. Ook hier was Daan van de partij op kogel en discus, je moet iets als je wat last van de enkel hebt. Kogel leverde zaterdag met een PR, 15,24m, een zilveren medaille op. Discus werd 44,21m en een 6e plek van Nederland. William liep de 800m waar hij na een PR in de series 10e werd in de finale. Zijn 3000m steeple blijft favoriet, ook hierop een dik PR en een derde plaats! 

Athletic champs GVAC

De 3e Athletic champs wedstrijd, de competitie voor onze pupillen, was op 18 juni op onze eigen baan. Weet je wel, die dag dat het 35 graden werd… Hierdoor was het programma last minute aangepast, eerst het lange lopen en dan de rest. Verder heeft de baancrew vele parasols uitgezet, voor oneindig veel water en sponzen gezorgd en toch met veel plezier deze wedstrijd voor 190 kinderen georganiseerd. Een mooie vuurdoop voor de ‘nieuwe’ WOC en andere hulp, heel veel dank daarvoor! 40 van de deelnemers droegen het geel-groen van GVAC, 17 A-pupillen en 23 BC-Mini pupillen. De foto’s zijn al voorbij gekomen in een ander nieuwsbericht en dat is toch het belangrijkste van deze wedstrijden, lachende koppies die hun uiterste best doen voor een betere prestatie dan de vorige keer. Wat ook hier weer super vaak gelukt is. Goed gedaan Bram, Bram, Daan, Elinne, Falco, Joachim, Kiran, Mare, Owen, Silvijn, Skip, Stef, Sterre, Thijmen, Thijs, Tim, Ymke, Aika, Casper, Elise, Emma, Finn, Floris, Iza, Julia, Kyano, Lana, Lana, Lara, Lena, Lorenzo, Luuk, Mick, Raffy, Saar, Stine, Thieme, Thomas, Tim en Tim. Hier zie je alle uitslagen op een rijtje: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/37784/233/ 

Internationale prestaties

Last but not least, onze Eveline, die in de afgelopen weken diverse internationale wedstrijden heeft gelopen op ‘haar’ 400 meter. Na haar WK limiet en dik PR van 51,21sec op deze afstand heeft ze nog meerdere wedstrijden, Hengelo en Bern, in de 51sec gelopen, een hele mooie basis voor een komende uitschieter?! 

Gefeliciteerd aan alle kanjers!