Eveline Saalberg Sportvrouw van Veldhoven

Vrijdag avond 19 januari is Eveline Saalberg tijdens het Veldhovens Sportgala (wederom) uitgeroepen tot Veldhovense Sportvrouw van het jaar. Het was de tweede maal op rij voor de atlete van GVAC dat ze deze prijs won. Net als vorig jaar mocht Ans, ‘moeders’ genoemd daar de presentator, de prijs in ontvangst nemen omdat Eveline zelf nog een aantal dagen in Zuid-Afrika vertoefd op trainingsstage. Met een video boodschap was Eveline er toch wel een beetje bij in de zaal van de Schalm. Dat was voor iedereen een mooie verrassing.

Eveline ontving deze prijs omwille van haar prestaties in 2023 die als volgt uiteen gezet werden: Eveline is gespecialiseerd op de 400 meter en de 400 meter horden. Sinds 2019 traint ze op Papendal. De 25-jarige 400 meter loopster maakt vanaf 2021 met regelmaat deel uit van de Nederlandse ploeg (o.a. met Femke Bol) op het onderdeel 4×400 estafette meter vlak. In 2023 was het streven voor Saalberg erop gericht om opnieuw deel uit te maken van het basisteam op de 4x400m estafette. Ook dit jaar stonden er namelijk met de EK indoor in Istanbul en het WK in Boedapest prestigieuze kampioenschappen op het programma. Op de EK indoor in de Turkse hoofdstad veroverde het estafetteteam 4x 400 meter gevormd door Bol, Klaver, Peeters en Saalberg de gouden medaille in een tijd van 3.25,66; een verbetering met bijna anderhalve seconde van het nationale indoorrecord uit 2021. Later in 2023 won Saalberg met de estafetteploeg ook het WK in Boedapest op de 4×400 meter. Een buitengewone individuele en teamprestatie van deze atlete uit Vessem.

Een mooi moment ook voor GVAC. Met een derde prijs op rij voor onze vereniging bij de afgelopen 3 jaren van het Sportgala Veldhoven. Het begint op een heuse Hall of Fame te lijken met Daan Roosenschoon (2021) en Eveline Saalberg (2022, 2023)!