Eveline Saalberg Veldhovense Sportvrouw van 2022

Op het Veldhovense Sportgala zijn vrijdagavond 20 januari de Veldhovense Sportprijzen uitgereikt. Gespannen zaten een heel aantal GVAC-ers op de tribune in de Schalm om te zien of Eveline Saalberg de titel Veldhovense Sportvrouw van 2022 in de wacht zou slepen. Sanne Voets mocht de winnaars ook dit jaar bekend maken en de naam van Eveline kwam uit de gouden enveloppe als Veldhovense Sportvrouw van het jaar! Super gaaf natuurlijk!

Eveline moest zelf de uitreiking op afstand volgen aangezien zij op dit moment met de hele trainingsgroep in Zuid-Afrika op Trainingsstage is. Haar ouders mochten dan ook het bijhorende beeldje op het podium in ontvangst nemen.

De nominatie van Eveline kwam voort uit haar plek in het 4x400meter vrouwen estafette team waarmee zij Europees Kampioen was geworden in München. Dat team was al Nederlandse Sportploeg van het jaar geworden. Daarnaast behaalde Eveline een zilveren medaille op het WK met de 4x400meter mixed ploeg, waar zij in de series heeft gelopen. Ook individueel heeft Eveline on 2022 flinke stappen gemaakt en wist zij door te dringen tot de halve finales op het EK 400meter.

GVAC feliciteert ook de andere prijswinnaars (en genomineerden) Yannick Pongers, sporttalent, CDDemo, Sportploeg, en in het bijzonder Sportman Tim Verbaandert die velen van ons nog kennen als oud-lid van GVAC.