Hardlopen met liefhebbers onder de asielzoekers in de Buitenjan

Afgelopen zondag 7 februari  zijn op persoonlijke titel 2 hardlopers van GVAC, Johan de Haas, en Martin van Bendegom, gestart met het hardlopen met liefhebbers onder de asielzoekers die in de Buitenjan zitten. Zij stuurden het volgende verslag:

Deze eerste keer waren er maar liefst 8 mannen en een vrouw die wilden lopen. Twee van hen hebben we nog schoenen kunnen geven, die Hannah van Duivenbode had meegenomen, waarna ze ook mee konden lopen.

Het niveau is heel divers. De dame ging al na 500 meter wandelen. Een jonge jongen die meeliep kon niet stoppen en rende hard met zijn jas onder zijn armen vooruit. Een Afghaanse meneer bleef rustig doorlopen. Als je die op een marathon zet, zou hij hem misschien wel uitlopen. Het was echt heel leuk om deze activiteit te doen. Naast ons hielp ook Wally van Laarhoven mee. We hebben uiteindelijk zo’n 5 kilometer gerend en dat was ook meer dan genoeg. Na afloop kregen we koffie aangeboden en dat willen we er de volgende keer ook in houden. We kijken terug op een leuke en geslaagde activiteit. De komende drie maanden, zolang blijven de mensen op de Buitenjan, zullen we elke zondag om 10.00 uur gaan hardlopen. Ook gaan we wandelen op die tijd.

In totaal hebben we nu 9 mensen die mee hardlopen, een iemand voor de kleding coördinatie en een persoon die mee gaat wandelen.

Op dit moment zijn we nog op zoek naar mensen die het ook leuk vinden om mee te wandelen. Als je dat iets lijkt, kun je je opgeven bij  johandehaas8@gmail.com. Mocht je het leuk vinden om mee te rennen of te wandelen, dan kun je je bij ons aansluiten op zondagochtend om 10.00 uur bij de Buitenjan (tweede poort op de Turfweg).

Daarnaast is er ook behoefte aan hardloopschoenen en eventueel wat kleding. Mocht je nog ( goede) hardloopschoenen hebben dan zijn die meer dan welkom! Neem ze mee naar GVAC en lever ze daar in.
Namens alle vrijwilligers, Johan & Martin