Marathonweekend


Voor de wegatleten wordt twee keer per jaar toegewerkt naar een piekmoment. Maximaal presteren tijdens één wedstrijd of een reeks van wedstrijden. Door het clubgevoel en omdat een wedstrijdje dichtbij gemakkelijk is, zie je vaak groepjes GVAC’ers op de Brabantse wegwedstrijden.

Zondag 17 maart werd er gelopen op de Kempen Run in Hapert en de Two Rivers Marathon door de Bommelerwaard (start–finish in Zaltbommel).
En hoe! Allereerst kan ik als haar trainer, Ariane niet onvermeld laten. Zij won de Two Rivers Marathon is een bijzonder knappe 3:08:06 uur.

Er werd in groten getale in Zaltbommel gepresteerd:

Ariane3:08:06
Hans3:28:12
Karin3:31:41
Berend3:41:40
Marco3:53:53

Daarnaast was het race day in Hapert wat als vanouds een GVAC-bijeenkomst is.


Zowel bij de jeugd als masters kleurde het parcours hier en daar geel–zwart. 💛💚 GVAC stond met 28 deelnemers aan de start! Alle tijden staan hier.

Onze clubfotograaf Peter stond weer garant voor vele actiefoto’s.

Last, but not least mag de deelname van Angela, Conny, Eric, Giel en Kitty aan de Balaton Szupermarathon niet onvermeld blijven. In vier dagen hardlopen zij rondom het Hongaarse Balatonmeer, een ‘rondje’ van ruim 195 kilometer. Conny en Giel lopen het zelfs solo, wel samen zij-aan-zij. Ze zullen elkaars steun nodig hebben.

Zondag 24 maart lopen zij de laatste etappe van 50 plus kilometer. 👏

Joris Korbeeck