Overzicht reanimatie lessen 2018

Maar liefst 40 GVAC’ers hebben de reanimatielessen in 2018 met goed gevolg doorlopen. Een applausje is hier dus wel op zijn plaats…

Er wordt mij vaak gevraagd, hoe vaak moeten (of mogen) wij dit doen? Het antwoord is simpel. Het is op vrijwillige basis, dus maak je eigen keuze. Het certificaat dat je na afloop ontvangt is 2 jaar geldig maar zeg nu zelf, is een les per jaar van ongeveer 2 uur voldoende voor jou?

GVAC biedt al haar leden de mogelijkheid aan om jaarlijks deze les te volgen. Maak er dus gebruik van zou ik zo zeggen, het is nog eens gratis ook! Na afloop ontvang je een officieel certificaat. Je kunt ook een certificaat bij de kruisvereniging opvragen tegen geringe kosten.

Met het stuk persoonlijke veiligheid bij ongevallen zijn we met gemiddeld 15 tot 16 gediplomeerde EHBO’ers en 40 gecertificeerde reanimatie leden fantastisch bezig. Hier mogen we echt trots op zijn want er zijn maar weinig verenigingen die hieraan kunnen tippen! Deze veiligheid “stralen” we ook uit, binnen Veldhoven is dit al redelijk bekend.

Voor de nieuwe leden onder ons, de reanimatielessen worden jaarlijks aangeboden en zijn dus gratis. Het staat in het teken van persoonlijke veiligheid op- en buiten de baan. De les duurt ongeveer twee uur. Je kunt zelf kiezen wanneer, maar wees er snel bij want vol is vol!

Gemiddeld genomen zijn er 5 dagdelen, een ochtend en middag op de woensdag en 3 maandagavonden. De woensdag wordt vaak bezocht door de wandelsporters en de maandagavonden door leden die overdag niet kunnen. De lessen zijn heel toegankelijk en dus door iedereen te volgen. Bij meerdere aanmeldingen kan er een extra les worden ingevoegd.

Met sportieve groet, Frank Bartelink