Succesvolle reanimatielessen in 2017

Maar liefst 38 GVAC’ers hebben de reanimatielessen in 2017 met goed gevolg doorlopen. Een applausje is hier dus wel op zijn plaats…

Er wordt mij vaak gevraagd, hoe vaak moeten (of mogen) wij dit doen? Het antwoord is simpel. Het is op vrijwillige basis, doe dus wat je zelf wil. Het certificaat dat je na afloop ontvangt is 2 jaar geldig maar zeg nu zelf, is een les per jaar van ongeveer 2 uur voldoende voor jou? Je kunt bij je instructeur ook een officieel certificaat aanvragen (tegen geringe kosten).

GVAC biedt al haar leden de mogelijkheid aan om jaarlijks deze les te volgen. Maak er dus gebruik van zou ik zo zeggen, het is nog eens gratis ook!
Met het stuk persoonlijke veiligheid bij ongevallen zijn we met gemiddeld 15 tot 16 gediplomeerde EHBO’ers en 38 gecertificeerde reanimatie leden fantastisch bezig. Hier mogen we echt trots op zijn want er zijn maar weinig verenigingen die hieraan kunnen tippen! Deze veiligheid “stralen” we ook uit, binnen Veldhoven begint dit al bekend te worden.

Voor de nieuwe leden onder ons, de reanimatielessen worden jaarlijks aangeboden en zijn dus gratis. Het staat in het teken van veiligheid op- en buiten de baan. Deze lessen zijn meestal op een woensdagochtend en -middag en vier maal op een maandagavond. De woensdag wordt vaak bezocht door de wandelsporters en de maandagavonden door die leden die overdag niet kunnen. De lessen zijn heel toegankelijk en dus door iedereen te volgen.

Met sportieve groet, Frank Bartelink