Veldhoven IN beweging!

In de week van 6 t/m 12 oktober hebben een groot aantal sport- en beweegaanbieders in Veldhoven de handen ineen geslagen en gaan we proberen om zoveel mogelijk Veldhovenaren IN Beweging te krijgen.

Ongeveer twee jaar geleden is er vanuit de gemeente Veldhoven een project opgestart onder de naam “beweegkuur”. Hier werden beweegaanbieders en fysiotherapeuten bij elkaar gezet met als inzet: breng Veldhoven IN Beweging. Een vervolg hieraan is de beweegweek die we gaan organiseren van 6  t/m 12 oktober 2014.

FlyerDe beweegkuur heeft als doel om iedereen te helpen bij een gezonde actieve leefstijl. Een essentieel onderdeel van de beweegkuur is de verbinding tussen zorg en sport. We hopen op deze manier een laagdrempelig en passend sportaanbod te realiseren, zodat de deelnemers in de buurt en op eigen kracht hun gezonde leefstijl kunnen voortzetten.

De insteek van deze week is om iedereen bewust te maken van de volgende feiten:

  • Beweeg minstens 5 dagen per week een half uur per dag.
  • Regelmatig bewegen is gezond en leuk om samen te doen.
  • Bewegen maakt spieren en botten sterker en verbetert uw conditie.
  • Bewegen verkleint de kans op hart- en vaatziekten.
  • Houd het bewegen vol!

De verenigingen die hieraan mee doen zijn: GVAC, Zwembad Den Ekkerman, Dutch Tennis Vereniging Veldhoven, Therapeutische Gymnastiek, Tafeltennis Vereniging Veldhoven en de Hart- en Trim Stichting. Verder gaan ook alle fysiotherapiepraktijken meewerken aan deze beweegweek door de cliënten aan te sporen om in deze week kennis te maken met de verschillende beweegmogelijkheden.

Alle beweegaanbieders zetten de deuren in deze week gratis open. Je kunt dus zelf kijken waar je naar toe wilt en op welke dagen en tijdstippen je dan kan komen bewegen. Het overzicht is te vinden op de website van zwembad Den Ekkerman: www.denekkerman.nl

Wij zeggen: kom IN Beweging en doe mee!

Meer informatie: