Witvencross 2021

Vandaag werd er gestreden voor de winst bij de Witvencross, de eerste cross van de Kempische crosscompetitie. Onze eigen cross op recreatiepark Het Witven in Veldhoven. Bijna 400 atleten stonden er aan de start. Het was de afgelopen weken even spannend of het allemaal door kon gaan. Gelukkig, hoewel zonder publiek, mochten we vandaag van starten.

Als eerste stonden de recreanten aan de start, zij mochten zelf bepalen hoeveel rondes zij zouden lopen.

Daarna was het de beurt aan de wedstrijdatleten. William Webster won de korte cross bij de senioren. Eric Janssens deed dat bij de Masters M35 en bij de vrouwen Masters won Ans Saalberg. Joan School werd 2e bij de Masters M45, en ook Rian v d Burgt won de zilverenplak en Nicole Spruijt brons, maar dan bij de vrouwen Masters. Hans Loos finishte als 3de bij de M55 en Joop Slagboom als 3de bij de M65

Daarna was de jeugd aan de beurt. Luuk Roubroeks won het goud bij de jongen junioren C, waar Brecht Wijnholds het brons in de wacht sleepte. Bij de meisjes junioren C, stonden Lynn Schriks (1ste) en Silke van de Ven (2de) naast elkaar op het podium. Thijmen Mol en Tim de Kok gingen vanaf start aan de leiding, halverwege het parcours nam Thijmen wat afstand en won en werd Tim 2e. Bij de jongens pupillen C kwam Thomas Petra als eerste over de finish en was het brons voor Thieme Nuchelmans. De prijsuitreiking bij de pupillen en CD junioren werd gedaan door Eveline Saalberg, zij is al heel lang lid bij GVAC en inmiddels maakt zij onderdeel uit van TeamNL.

Kortom een prachtige sportieve dag, met veel GVAC-ers aan de start. Er zijn mooie resultaten geboekt en we hebben laten zien dat het kan. Een wedstrijd zonder publiek, maar met heel veel blije lopers. Dank aan alle vrijwilligers, die hard gewerkt hebben om deze mooie wedstrijd mogelijk te maken.

Uiteraard willen bij onze sponsoren van de Witvencross, ontzettend bedanken voor hun bijdrage aan de Witvencross:

Simac, Intersport van den Broek, Recreatiepark ’t Witven, Albert Heyn Kromstraat, Gloriosa bloemen en de Stickerkoning.