Circuit14 Veldhoven

Vrijdag 14 april was GVAC aan de beurt voor onze Circuit14 wedstrijd. De eerste wedstrijd werd twee weken geleden al afgewerkt in Best, waar het vooral een natte avond was. Hier kun je terug kijken naar alle uitslagen van onze GVAC-ers die daar al in actie kwamen. Een mooie opmaat naar onze eigen wedstrijd.

Het beloofde in Veldhoven een mooie wedstrijd te worden. Door vele enthousiaste vrijwilligers konden we nog groepen toevoegen waardoor we een mooie wedstrijd konden neerzetten. Wist je dat er al een hele ploeg om 14:00 uur start met het uitzetten van sectoren, vegen van de baan, harken van de zandbak zodat de baan en piekfijn bij lag? En dat de WOC al weken lang voorbereidingen treft om voor ieder onderdeel genoeg jury en vrijwilligers te regelen? En dat ook de vrijwilligers achter de bar en in de keuken hier al veel werk in verzetten? Super bedankt allemaal weer, het zag er allemaal zeer fraai uit!

Dan nu de wedstrijd zelf, een klein beetje gespetter in het eerste uur, maar verder piekfijn weer voor een mooie atletiekavond. En dat werd het! maar liefst 163 atleten, van 24 clubs en uit 6 verschillende landen die allemaal 1 of meer onderdelen afwerkte deze avond. Dat leverde diverse hoogtepunten op in de prestaties die deze avond geleverd zijn.

Vanuit GVAC hadden we maar liefst 47 atleten aan de start. Voor de jongste pupillen was er een 1000m die voor vrijwel alle pupillen een nieuw persoonlijk record opleverde, soms wel met 25 seconden! Verder kon er gesprint worden over 80, 100, 300 en 400 meter, want ja, alles met een startblok is een sprint. En dat sprinten levert altijd mooie plaatjes op! Ook wel fraaie resultaten, al valt het vaak niet mee aan het begon van het seizoen. Helaas leverde de sprint voor Lynn een vervelende blessure aan haar bekken op ’te sterke spieren’ hoorden wij later op de avond terug. om het positieve maar te benoemen, beterschap Lynn!

De werp en spring nummers, die altijd de hele avond lijken te duren, waren goed bezet. Mooie volle groepen atleten die hier hun beste beentje (of arm) voor wilden zetten. Kogelstoten, speerwerpen, verspringen en hoogspringen rond op het programma. Ook hier weer vele GVAC-ers van alle leeftijden (12 tot 78) aan de start. Met ook bij deze onderdelen een aantal persoonlijk records variërend van 4 meter verder met speer tot 11 centimeter met het verspringen.

Traditioneel sluiten we de avond af met een lager loopnummer. Zo ook vandaag. De 1500 meter werd al eerder verlopen op de avond en als laatste loopnummer stond er nog een 5000m op het programma. Door enkele bezoekers werd deze laatste al vanuit de kantine bekeken. De 1500 meter eindigde met een hele blije GVAC-er die een 12 jaar oud PR met maar liefst 7 seconden wist te verbeteren. Op die afstand ook een aantal jonge atleten die een eerste poging waagde op deze afstand en daarbij ook een aantal ‘ouderen’ het lastig maakte. De 5000m werd zoals vaak bij deze wedstrijden een puzzel, wie moet er nu nog hoeveel rondes lopen? Maar ook dat lukte nog om het allemaal goed bij te houden.

Wil je alle resultaten van onze GVAC-ers bekijken, dat kan met deze link.

Alle foto’s zijn gemaakt door Peter Kramer op deze avond, de resultaten van zijn werk vind je hier.

En dan sluit ik graag af met het bedanken van iedereen die aan deze avond een bijdrage heeft geleverd! Het was mooi! (zelfs voor een ‘nieuwe’ master atleet die er weer twee ‘sprint’ races uit geperst heeft).