Eerste dag NK Cross groot succes

Op de eerste dan van het NK Cross in Eersel, georganiseerd door DES Eersel, Eindhoven Atletiek en GVAC, stonden in de ochtend alle jeugd wedstrijden op het programma. De middag was gereserveerd voor alle Master categorieën, meteen een drukke start. Daarvoor en gedurende de ochtend waren er al vele GVAC-ers actief in de organisatie als vrijwilliger, SUPER mooi dat we dit samen voor elkaar hebben weten te krijgen. Bij de trailrun waren ook al vroeg GVAC-ers actief voor een 5, 15 of 35 km trailrun door de Kempen.

Bij de wedstrijdlopen van de jeugd, uiteraard geen officieel Nederlands Kampioenschap, dat is in de atletiek pas vanaf U18 officieel. Maar desondanks waren er bij verschillende categorieën wel een heel aantal kinderen uit het hele land aanwezig, en dus een snel deelnemersveld. De meest opvallende GVAC bijdragen en uitslagen waren hierbij de volgende:

Thijmen Mol liep bij de Jongens U14 een uitstekende wedstrijd. Rustig houden in het begin waarbij langzaam aan de kopgroep uitdunde naar 3 lopers die het gingen uitvechten met een machtige eindsprint. Dat is wel toevertrouwd aan Thijmen en hij sprintte dan ook overtuigend naar de WINST (en daarmee officieus Nederlands Kampioen Cross) in de wedstrijd. Een hele mooie prestatie en goed gelopen wedstrijd waar hij al heel lang naar uitgekeken had!

Ava van de Reek werd bij de meisjes U9 derde met vlak daarachter Pieke. bij de Jonges U12 werd Raffy 6e en Thomas 7e, ook mooie top tien plekken in een veld deelnemers van 54 lopers vanuit het hele land. Liv van de Reek werd bij de meisjes U12 6e. Bij de Meisjes U14 wist Jasmijn Castelijns nog in de buurt van het podium te komen, met een 5e plaats. Bij al deze categorieën stonden nog vele andere GVAC jongens en meisjes aan de start, dat was ook heel mooi om allemaal te zien. Strijd bij de hele wedstrijd!

De middag waren onze Masters aan de beurt voor hun wedstrijden, dit keer wel officiële Nederlands Kampioenschappen. Vanuit de Organisatie van het hele evenement wist Jan de Kok zich nog los te weken om ook zelf deel te kunnen nemen, toch mooi, deelnemen aan je eigen NK en er een 13e plek uit slepen bij de M40! Joan werd 7e bij de M45 nadat hij de jeugd al op weg had geholpen als trainer. De snelste Master, Wouter, werd 12e bij de M35. Joop, onze oudste crosser, werd 9e bij de M70! Ariane liep net het podium mis bij de V35 en werd 4e vandaag. Diezelfde plek was voor Marian bij de V40 gereserveerd.

GVAC foto’s, gemaakt door Peter Kramer, zijn al te vinden op de site.