Mooie successen NK meerkamp/ masters en Brabantse Kampioenschappen

Het was een goed gevuld atletiekweekend. Zowel zaterdag als zondag stonden er GVAC-atleten aan de start van NK Masters en NK Meerkamp in Apeldoorn. In Dongen stonden 10 jeugdeden aan de start bij de Atledo cross, dat tevens Brabantse kampioenschappen cross was.

Als eerste mocht Jan de Kok van start op de 3000 meter bij de NK Masters M40 in Apeldoorn. Een hele snelle start maakte meteen het verschil in de race. Met een verbetering van zijn PR met maar liefst 8 seconden snelde Jan naar de 3de plaats.

Daan Roosenschoon stond voor het eerst aan de start bij de NK Meerkamp senioren. Met twee persoonlijke records op 60 meter horden en 60 meter sprint eindigde hij na 7 onderdelen op de 5de plek. Een prima start en een mooie ervaring.

Eveline Saalberg ging naar Apeldoorn om een 400 meter te lopen. De trainingen in Zuid-Afrika hebben een mooi resultaat opgeleverd. Zij eindigde als snelste op de 400 meter.

In Dongen mochten de jongste deelnemers als eerste starten. Op een zwaar parcours van 1010 meter met veel zand en heuveltjes werd de strijd om het Brabants Kampioenschap uitgevochten. Ava van den Reek eindigde heel knap op de 9de plaatst bij de C-pupillen, terwijl zijn nog maar een mini-pupil is.

Daarna was het de beurt aan de B-pupillen. Thomas Petra lag bij de eerste doorkomst op kop, maar werd later ingehaald door een atleet van Sprint Breda en eindigde als tweede. Liv van den Reek ging heel hard van start tussen de jongens, de hele wedstrijd lag zij op kop bij de meisjes, helaas werd ze net voor de finish ingehaald en eindigde ook zij heel knap als tweede. Elise Beeren wist met een mooie eindsprint, de 7de plaats te veroveren.

Bij de jongens pupillen A hadden we maar liefst 4 atleten aan de start. Het tempo lag hoog en de concurrentie was groot. Het podium was net niet haalbaar. Raffy Derks eindigde als 6de, Daan Waaijer (13de), Connor van Kan (16de) en Bram Petra (30ste).

Daarna mochten de D-junioren van start. Trainingslid Jasmijn Castelijns (D1) werd 10de in een sterk deelnemers veld. Bij de jongensjunioren D liep Thijmen Mol (D1) vanaf het begin op de tweede plaats, op de hielen gezeten door Thom Pelkmans (D2 Sprint Breda) en Lars Bartholet (D1 EA). Omdat de winnaar an de cross Joris Lensen (D2) geen Brabander was, mocht Thijmen zich Brabants Kampioen noemen. Tim de Kok werd 21ste.

Zaterdag kwam Tess Bazelmans in actie bij de Indoorwedstrijd in Gemert. Zij werd daar derde op de meerkamp.

Kortom een mooi atletiek weekend. Gefeliciteerd allemaal, met deze mooie resultaten.

Een compleet overzicht van de uitslagen vind je hier

Voor de crossers op naar de Wedertcross in Valkenswaard op 12 februari. Op 18 februari komt Eveline Saalberg weer in actie op de NK Indoor in Apeldoorn.