Ochtendlopen GVAC niet meer weg te denken!!!

Vóór 2017 werd er bij GVAC alleen in de avonden gelopen. Wel bestond er toen al de zogenaamde trimloop zodat er ook op zondag (elke 2e, 4e en 5e zondag in de maand  ) in de ochtenden gelopen kon worden. De behoefte om op dinsdag en donderdag ook in de ochtenden te kunnen lopen werd gevoeld en in oktober 2017 werd om die reden gestart met een pilot. Het resultaat hiervan: sinds oktober 2018 zijn de ochtendlopen officieel toegevoegd als aanbod voor leden van GVAC.

Heel veel reclame om aan de ochtendlopen mee te doen is er feitelijk nooit geweest, vandaar dit stukje. De ochtendlopen starten elke dinsdag en donderdag vanaf baan 7 om 10:00 uur. De kantine is ongeveer een kwartier eerder open zodat belangstellenden hun spullen binnen kunnen leggen. De te lopen afstanden variëren van ongeveer 6 km tot 10 à 11 km. De snelheden zijn ook variabel (vanaf ongeveer 9 km per uur). Heel veel regels zijn er niet maar wel heel belangrijk: niemand loopt alleen en de verkeersregels zoals deze bij GVAC gelden worden ook tijdens de ochtendlopen strikt toegepast. De ochtendlopen vinden gedurende het hele jaar plaats. Omdat het zomers soms erg warm kan zijn, zijn de starttijden in de zomer vaak wat vroeger. Via een info-app worden de deelnemers aan de ochtendloop geïnformeerd over afwijkende tijden, etc.

Douchen is niet mogelijk omdat overdag het Sondervick gebruik maakt van de kleedkamers. Een handdoek meebrengen om na afloop op te zitten als je nog iets wilt drinken is dus wel noodzakelijk. De meeste lopers blijven na afloop gezellig even napraten onder het genot van een kopje koffie of thee (uiteraard voor eigen rekening en graag gepast betalen).

Voor iedereen die overdag tijd heeft, liever niet in het donker loopt, in ploegendienst werkt, etc. kan de ochtendloop een uitkomst zijn.

Nieuwsgierig geworden?

Kom het dan vooral een keer uitproberen. Je bent welkom.

Foto: De ‘vaste’ groep ochtendlopers (zelfs met een heuse sponsor).