Programma Kempische Cross Competitie bekend

Het baanseizoen loopt op zijn einde en vanaf begin november gaat het cross seizoen weer beginnen.

Wat is een cross?
Een cross – of veldloop – is een hardloopwedstrijd over onverhard terrein. Doorgaans zijn er verschillende soorten ondergrond, zoals zand, aarde en gras. Meestal is in een crossparcours ook hoogteverschil opgenomen. Als het parcours een verharde weg kruist, ligt daarop een mat of zand. Dit is zodat je hier overheen met (cross)spikes kan lopen.

Voor een crosswedstrijd wordt doorgaans een parcours uitgezet van rondes die meerdere keren gelopen worden. De totaal afstand van een crosswedstrijd varieert, maar is voor senioren zo 6 a 9 km. Voor de jongste hardlopers en de korte cross is de afstand max. 2,5 km. Bij de pupillen is de afstand circa 1 tot 1,5 km.


Kempische Cross Competitie

GVAC is 1 van de 8 verenigingen die een wedstrijd organiseert binnen dit circuit. In de regio zijn er 8 wedstrijden in de periode van november tot en met februari. In deze wedstrijden kan je op basis van de uitslag punten behalen die worden bijgehouden in een klassement. Aan het einde van het seizoen wordt de eindbalans opgemaakt (de 2 slechtste resultaten tellen niet mee) en krijgen de nummers 1-3 een prijs. Omdat de komende 2 jaar het NK in onze regio wordt georganiseerd neemt ook deze wedstrijd deel in het circuit. Dit jaar zijn er dus 9 wedstrijden waar punten te behalen zijn. De behaalde punten op het NK tellen dubbel mee!

Programma

De data zijn inmiddels bekend, zet ze alvast in je agenda.