Tevreden NK deelnemers

De drie NK Senioren deelnemers kijken tevreden terug op hun deelname aan het NK. Vrijdag mocht Björn als eerste aan de bak in zijn serie van de 400 meter horden. Een goede race leverde hem na enkele goede races eerder dit seizoen dan toch eindelijk een persoonlijk record op van 57,29 seconden. “Ik was enorm tevreden en het was super gaaf om een wedstrijd zoals dit mee te maken, met alle Nederlandse toppers en om samen in een race te lopen met een Nick Smidt die gewoon een EK limiet loopt!”

Bjorn, maar dan op onze eigen baan

Wat later in de avond dezelfde vrijdag stond William Webster als U20 atleet aan de start bij de 3000m steeple bij de heren senioren. Met gemiddeld een ruime seconde sneller per ronde dan zijn vorige persoonlijk record werd deze race een heel mooi PR. Er waren er 6 echt wat sneller, maar “Ik had de laatste 1.5 ronde nog kunnen versnellen en hierdoor heb ik 4 mensen in kunnen halen” hierdoor wist William 7e te worden in 9:42,70! “Onwijs gaaf om de echte wereldtop om je heen te zien rennen. Al met al een super leuk dagje gehad in Apeldoorn!”

William (midden) met grote sprongen vooruit

Eveline Saalberg liep dit NK niet haar favoriete afstand, maar wel de 200 meter sprint. Met het oog op haar eerste Diamond League wedstrijd aanstaande donderdag (te zien op Ziggo sport vanaf 20:00 uur) in Stockholm een logische keuze. De halve finale op zaterdag werd een derde plek in haar serie met 23,52 seconden. Dat leverde na alle drie de halve finales een plaats op in de finale als tijdsnelste. Die finale werd op zondag uitgevochten, vanuit baan 3 mocht Eveline inlopen op alle andere snelle dames. “Ik kon goed meekomen, dus erg blij mee”. Het werd dan ook een zesde plek in een tijd van 23,76, twee mooie tijden met wind tegen.