De eerste competitie wedstrijden

Voor de diverse categorieën zijn de afgelopen weken de eerste wedstrijden voor de competities afgewerkt. Dit jaar hebben we een Vrouwen en Mannen Senioren team die in de derde divisie gezellig samen uitkomen. Er zijn U16 en U14 ploegen, Meiden en Jongens en er is een Mannen Masters team. Hierbij een kleine update van de eerste ronde wedstrijden.

Wil je alle standen en uitslagen van GVAC terug kijken? Die vind je op atletiek.nu

Senioren in Gemert

Afgelopen zondag was het weer zo ver: de eerste competitiewedstrijd van 2023! Met paraplu’s in de aanslag – de weersvoorspellingen waren niet al te best – reisden we af naar Gemert. 

De dag begon met 100/110mh, waar Max en Nienke aan de start stonden. Het resultaat was een mooie 3e en 2e plek, waarbij Max zelfs een nieuw PR heeft gehaald met een tijd van 18,13. 

Bij het werpen stonden het discuswerpen en kogelstoten op het programma. Bij het discuswerpen hebben Max, Romy, Leonie een poging gewaagd. Voor de laatste twee was het de eerste keer discus op een wedstrijd. Uiteindelijk haalden Max en Leonie tevreden de punten binnen bij discus, en later op de dag pakten Romy en David de punten op kogel.

Ook op de overige looponderdelen gingen GVAC’ers van start. De 100m werd gelopen door David, Jochem, Ilse en Leonie. Voor Ilse was het haar eerste 100 meter; ze was heel tevreden met haar tijd. Tijdens de 200m had het startgeweer helaas wat problemen, maar uiteindelijk hebben Jochem, Lois en Leonie hun race gewoon kunnen lopen. Op de 400 én 800m kwam Sjoerd in actie, waarbij hij maar liefst bijna 5 seconden van zijn oude 800m PR af heeft kunnen halen. Ook Ilse liep deze 800 meter. Voor de 3000 en 5000 hebben we hulp gekregen vanuit de mila groep!

Dan nog de springonderdelen: deze keer hoog, ver voor de vrouwen en hinkstap voor de mannen. Bij het hoogspringen kwamen Nienke en Sjoerd in actie. Ook hier mocht Sjoerd een nieuw PR noteren (1,75) van 5 cm boven zijn oude PR. Het verspringen werd gedaan door Ilse en Nienke, die in haar enige geldige poging wél maar even haar PR bijschaafde met 6 cm naar 4,71 meter. Ook op hinkstap een nieuw PR: Max sprong daar naar 11,77 meter!

Al met al was het een gezellige dag met goede prestaties. Wij gaan ons nu voorbereiden op de tweede wedstrijd, op 21 mei in Sittard!💚

#veldhoven #atletiek #gvac

Op de hoogte blijven van onze allround groep, volg dan de Insta!

U16-U14 in Eindhoven

Twee volle U14 teams trokken samen met de trainers en de nodige support naar Eindhoven. Bij de jongens waren Thijmen, Tim, Jahni, Skip, Falco, Axel en Jimi de atleten die het groen-geel van GVAC vertegenwoordigden. Er werd overall goed gepresteerd door deze jongens en zij werden dan ook derde in de poule achter Eindhoven Atletiek en Prins Hendrik. Een uitstekend resultaat! De meisjes deden het al even goed. Een sterk team ook hier met Tess, Tessa, Karlijn, Lisa, Lieke, Anne, Mare en Lieza aan de start van de verschillende onderdelen. Zij wisten 4e te worden in de poule.

De U16 teams trokken ten strijde met Renske, Inès, Silke, Celina, Indy, Anouk, Isa en Manon. Met ieder hun eigen sterke punten en een mooie verdeling over de verschillende onderdelen. Een 7e plek in de poule wisten zij te behalen. Bij de Jongens U16 waren Robin en Lucas het team van GVAC. Zij hebben mooi hun eigen onderdelen kunnen kiezen en afwerken en kunnen supporten voor alle anderen!

Zaterdag 13 mei staat al weer de tweede ronde in Valkenswaard voor U16-U14 in de agenda!

Mannen Masters in Den Haag

Op 30 april al weer mochten onze mannen masters op weg naar Den Haag voor hun eerste wedstrijd. Enkele oud gedienden, maar ook nieuwe (jonge??) masters waren van de partij. Jan, Jarno, Edwin, Henk en Bob trokken hun clubtenue speciaal voor deze dag weer aan. Johan, ploegleider en jurylid van dienst, was ondanks een ‘gehavend team’ zonder estafette en 1500 meter toch wel tevreden. Volgende keer beter (11 juni in Vught), maar het was wel leuk. En wel kampioen van de Kempen teams die aanwezig waren!