Van de voorzitter

IMG_5802Eind vorige maand was ik aanwezig bij de Nederlandse Kampioenschappen atletiek die jaarlijks worden gehouden in het Olympisch stadion in Amsterdam. Het stadion werd in 1927/28 gebouwd in verband met de Olympische Spelen van Amsterdam en dat is aan de buitenkant ook wel te zien. Maar binnen in het stadion is alles van deze tijd. Dat geldt voor de faciliteiten voor de sportbeoefenaren, maar ook voor die voor het publiek. Gezien het programma en de deelnemers (veel van onze nationale toppers waren aanwezig waarvan velen zich nog moesten proberen te plaatsen voor het EK in Zürich) zou je verwachten dat er veel publieke interesse zou zijn voor zo’n evenement. Maar niets is minder waar. Behalve wat familieleden en clubgenoten van de deelnemende atleten was er nagenoeg geen publiek te bekennen. En dat betekent dat je tegen nagenoeg lege tribunes aan zit te kijken. Even goed was de sport op zeer hoog niveau en werden er zelfs nog een aantal Nederlandse records gebroken. Bijzonder vermeldenswaard is overigens  dat er ook nog een GVAC’er tot de deelnemers behoorde: Haike Fransen  nam deel aan het  discuswerpen, maar kon zich jammer genoeg niet plaatsen voor de finale.

Deze week vinden de Europese Kampioenschappen in Zürich plaats. Daar zijn de tribunes een stuk beter gevuld en is er volop  aandacht van de media. Waardoor ineens veel meer Nederlands de namen van Nadine Broersen, Eelco Sintnicolaas en, uiteraard, Daphne Schippers lijken te kennen. Over twee jaar zullen die kampioenschappen in Amsterdam plaats vinden. De Atletiekunie heeft daarom de verenigingen gevraagd mee te denken over hoe we iedereen zo enthousiast kunnen maken dat er jaren daarna nog over zal worden gepraat. De komende maanden zullen we daar zeker meer over gaan horen.

Inmiddels komt de Veldhoven Ten Miles met rasse schreden dichterbij. De organisatie staat er klaar voor, alleen het weer moet, net als vorig jaar, nog een beetje meewerken. Het belooft weer een hele mooie dag te worden.

Op 28 september staat de inmiddels traditionele GVAC clubdag op de agenda.  Naast onze eigen clubkampioenschappen vinden dan ook de grote GVAC wandeltocht en de trimloop plaats. Voor ieder wat wils dus. We rekenen dan ook op een massale opkomst.

Momenteel vinden er werkzaamheden plaats aan de douches in de kleedlokalen waardoor deze tijdelijk niet kunnen worden gebruikt. Dit levert natuurlijk het nodige ongemak op, maar de werkzaamheden waren nodig in verband met, kort samengevat,  de preventie van mogelijke verspreiding van legionella. Daar hebben wij natuurlijk allemaal belang bij. De gemeente heeft ons gegarandeerd dat ruim voor de Ten Miles de douches weer in gebruik kunnen worden genomen.

Ik wens iedereen nog een fijne nazomer toe.