Van de voorzitter

ger-raijmakersUit de laatst gepubliceerde ledenlijst van GVAC blijkt dat wij, voor het eerst in de geschiedenis van onze vereniging, het aantal van  800 leden hebben overschreden. Daaruit maak ik op dat wij als vereniging een prima aanbod hebben en dat we er bovendien in lijken te slagen dat ook naar buiten kenbaar te maken. Ook bij de jeugd doet zich momenteel een duidelijke stijging van het aantal leden voor. Een prima resultaat dat vooral is bereikt door de inzet van trainers en begeleiders. Maar ook de niet atletiek gerichte activiteiten dragen natuurlijk bij aan het clubgevoel. Als één van die activiteiten werd vorig jaar na een onderbreking van een aantal jaren weer een jeugdkamp georganiseerd. Geholpen door prachtig najaarsweer werd het kamp een groot succes en werd besloten er weer een jaarlijks evenement van te maken. Daarom zal ook dit jaar weer een kamp worden georganiseerd. Elders in de Korziaan kun je er alles over lezen.

Twee weken geleden waren wij gastheer van de Samenloop voor Hoop 2015. Hoewel wij als GVAC niet bij de organisatie daarvan zijn betrokken hebben we, denk ik, massaal meegeholpen om deze editie van de Samenloop weer tot een succes te maken. Enerzijds door de inzet van vrijwilligers, onder meer in onze kantine en als verkeerregelaars, anderzijds als deelnemers aan de Samenloop bij ons eigen team of bij een van de vele andere teams. Het was weer een mooi en succesvol evenement met als hoogtepunt de kaarsenceremonie om 11 uur ’s avonds, waarbij het mogelijk bleek om met 10.000 mensen twee minuten absolute stilte te houden. Van de organisatie hebben we inmiddels een bedankje ontvangen voor onze inzet en samenwerking, welk bedankje ik graag hiermee aan jullie allemaal doorgeef.

Het baanseizoen is inmiddels in volle gang en de GVAC atleten hebben al weer volop prijzen binnen gehaald. Met als hoogtepunt de NK Masters in Zierikzee waar GVAC maar liefst zes Nederlands kampioenschappen binnenhaalde alsmede drie zilveren en drie bronzen plakken. Een hele mooie prestatie waar we met zijn allen trots op mogen zijn.

De komende tijd zullen op onze baan nog de CD-competitie en de athletic champs competitie plaatsvinden. Daarna breekt voor de meesten van ons de vakantie aan die we kunnen gebruiken om uit te rusten van alle inspanningen of om wat extra te kunnen trainen om in het najaar weer goed uit de voeten te kunnen. Voor welke optie je ook kiest : alvast een fiijne vakantie toegewenst!