Trainingen afgelast

In verband met de extreme warmte en de nadelige effecten op de gezondheid van inspanning/ training onder dergelijke omstandigheden, zijn alle looptrainingen vanavond (donderdag 2 augustus) afgelast.

Geplaatst in Recreatief hardlopen

Extreme warmte: trainingen afgelast!

In verband met de extreme warmte en de nadelige effecten op de gezondheid van inspanning/ training onder dergelijke omstandigheden, vinden wij het niet verantwoord om dinsdag- en donderdagavond trainingen te verzorgen. Alle trainingen voor de loopgroepen, Mila en SAP op die avonden zijn daarom afgelast. Over het al dan niet doorgaan van de halve en hele marathontrainingen op zaterdagochtend wordt later in de week besloten.
Geplaatst in Recreatief hardlopen

Eveline Saalberg en Koen van Ruremonde opvallend sterk op NSK

Afgelopen weekend werden de Nederlandse Studenten Kampioenschappen Baan in Eindhoven gehouden.

Op zaterdag liep Koen in de series 100 meter ontspannen snel naar een finaleplaats in een geweldige tijd van 11,01 sec, wel met te veel wind in de rug. Bij de 100 meter finale lukte het hem om het zilver binnen te halen in 11,06 sec, nu met toegestane hoeveelheid wind en daarmee een officieel PR.

Bij de 400 m series kon Eveline vanuit baan 2 goed haar positie in de gaten houden, haar krachten sparend voor de finale in een kleine 3 uur daarna. Fleur Koeling deed buiten mededinging mee met de 400 meter en eindigde in de series met 1:04,96. In de 400 m finale liep Eveline overtuigend naar het goud in een knappe tijd van 56,86 sec.

Na de succesvolle zaterdag startten Koen en Eveline zondag beiden op de 200 meter. Ze wisten zich eenvoudig te plaatsen voor de finale 200 meter. In de finale voor de studenten vrouwen was het Eveline die met een duidelijke voorsprong in 25.42 sec de titel pakte. Bij de studenten mannen kwam Koen vooral vanuit de bocht zeer sterk naar voren en met 22,61 sec haalde ook hij de titel binnen.

Geplaatst in Algemeen

Oud GVAC atleet Sven Roosen pakt geweldige 4e plek op EKu18.

Oud GVAC atleet Sven Roosen, heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de EKu18 in Gyor Hongarije. Tijdens de Tienkamp wist de huidig atleet van Eindhoven Atletiek een fantastisch resultaat te behalen. Hij werd vlak achter z’n beste maatje en landgenoot Sven Jansons vierde. In de afsluitende 1.500 meter werd een geweldige strijd onderling uitgevochten.

Sven Roosen wint de race in 4:36.40 (goed voor 703 punten) en Sven Jansons komt als derde over de finish in 4:38.89. Dat levert hem 687 punten op én de bronzen medaille. De derde positie, met een puntentotaal van 7604, gaat naar Sven Jansons. Sven Roosen eindigt net buiten het podium en pakt knap de vierde plek in met 7584 punten.

Natuurlijk zijn wij als GVAC ook enorm trots op dit mooie resultaat en feliciteren Sven van harte met zijn behaalde prestatie!

Geplaatst in Algemeen

Clubkampioeschappen 30 september, Inschrijving geopend!

Zondag 30 september organiseert GVAC haar jaarlijkse clubkampioenschappen  voor alle categorieën. Voor pupillen t/m masters staat een meerkamp op het programma. Recreanten en wedstrijdlopers vanaf de B-junioren kunnen kiezen voor de 1.500 meter of de estafette.

Programma:

Pupillen:  Athletic Champs Meerkamp (Sprint- Vortex- Hoog -Ver-Meters Maken)

Junioren:  Meerkamp (Sprint-Hoog-Ver-Kogel-600m)

Senioren: Meerkamp (Sprint-Hoog-Ver-Kogel-600m)

Masters: Meerkamp (Sprint-Hoog-Ver-Kogel-600m)

A/B Junioren/Senioren/Masters/Recreanten:  1.500m ; 4x 400m estafette (minimale deelname 3 teams)

 

Inschrijven

Voorinschrijven kan t/m donderdag 27 september via de website www.atletiek.nu

Let op: Masters die willen deelnemen aan de meerkamp dienen naast de meerkamp apart in te schrijven voor de 600 meter.  Via atletiek.nu was het niet mogelijk deze afstand direct bij inschrijving  voor de meerkamp op te nemen. Dit geldt alleen voor de masters, de overige categorieën hoeven niet apart in te schrijven voor de 600 meter.

 

Wij hopen dat er zoveel mogelijk GVAC-leden op een of andere manier aanwezig zullen zijn, om het zomerseizoen mooi af te sluiten.

 

Geplaatst in Algemeen

Voorbereidingen halve en hele marathon bijna weer van start

Wil je in de zomer mee gaan trainen voor een hele of halve marathon?

Bekijk dan snel alle informatie voor de voorbereidingsprogramma’s en geef je op!

Informatie voorbereidingen Halve Marathon

Informatie voorbereidingen Hele Marathon

Geplaatst in Recreatief hardlopen

Succesvolle finale van schoolatletiek

Zaterdag 16 juni is op de GVAC atletiekbaan een succesvolle finale van schoolatletiek geweest. Dit evenement, een samenwerkingsverband van brede-school gemeente Veldhoven en GVAC, was de finale afsluiting van schoolatletiek op alle basisscholieren van Veldhoven en naschoolse atletieklessen.

Geholpen door het mooie weer streden zo’n 60 kinderen uit groep 3,4 of 5 tegen en met elkaar met verspringen, punt/speer-slingeren, estafette-lopen en horde-springen. De finale was 400m voor de meisjes en de jongens, waarbij wethouder Daan de Kort de prijsuitreiking verzorgde.

Geplaatst in Algemeen, Wedstrijdatletiek

Eveline Saalberg pakt titel NSK Meerkamp

Op vrijdagavond 15 juni werd in Wageningen het Nederlands Studenten Kampioenschap Meerkamp gehouden.
Deze meerkamp bestaat uit 100 m, verspringen, kogelstoten en 800 m.
Eveline won de beide looponderdelen, en pakte ook in het totaal de winst.

Geplaatst in Algemeen

William Webster Brabants kampioen 800m

William Webster is vandaag in Helmond Brabants kampioen geworden op de 800m in de categorie jongens junioren C. Hij won met een grote voorsprong in 2:14,53

Het jongens D estafette team is 3e geworden bij de Brabantse kampioenschappen. Ze legden de 4×80 meter af in 43,92s

Nienke van Duren werd bij het hoogspringen 3e in de categorie meisjes junioren C met een hoogte van 1,45m

Geplaatst in Algemeen

Reanimatielessen bij GVAC weer van start

De reanimatielessen gaan weer van start, dus GVAC leden kunnen zich weer opgeven. Het zijn lessen van 2 > uur en je ontvangt een certificaat. Er zijn geen kosten aan verbonden. De lessen zijn eenvoudig en begrijpelijk van opzet. Zij worden gegeven door onze EHBO instructeur. Wij behandelen in deze cursus het handmatig reanimeren en het gebruik van de AED (achterin de kantine, links bij de bar).

Hoewel dit certificaat 2 jaar geldig is, is het verstandig om dit jaarlijks te herhalen. Vorig jaar hebben 39 leden het certificaat mogen ontvangen. Wees er snel bij, zeker als je voorkeur voor een dagdeel hebt, want vol is vol! Achteraf kan er wel wat geschoven worden maar dat lukt niet altijd. De maandagavonden zijn voornamelijk bedoeld voor de duurlopers en wedstrijdatleten, de woensdag is
voornamelijk bedoeld voor leden die overdag meer tijd hebben.

Reanimatiecursus 2018. Kantine GVAC
Woensdagochtend 12 september 09.00 – 11.00 > uur
Woensdagmiddag 12 september 14.00 – 16.00 > uur
Maandagavond 17 september 19.00 – 21.00 > uur
Maandagavond 8 oktober 19.00 – 21.00 > uur
Maandagavond 29 oktober 19.00 – 21.00 > uur

Aanmelding
Per e-mail bij Frank Bartelink: ehbo@gvac.nl

Geplaatst in Algemeen