Mooie prestaties in een wit Reusel, standen Kempische crosscompetitie bijgewerkt

Gisteren werd in een sneeuwrijk Reusel de derde Cross binnen de Kempische Crosscompetitie gelopen. Waar de recreanten in de ochtend nog onder normale crossomstandigheden konden starten, werd het voor de wedstrijdlopers al een grotere uitdaging. Toen vervolgens de jeugd aan de beurt was, was de omgeving inmiddels compleet wit geworden.

Diverse GVAC atleten wisten de weg naar de cross weer te vinden en er zijn weer mooie prestaties behaald. Met het meedoen aan deze crossreeks neem je ook deel aan het klassement in de Kempische Crosscompetitie. Per cross zijn hier punten te verdienen, waarbij de zes beste resultaten tellen in het klassement. Een minimum aantal wedstrijden is echter niet vastgesteld, dus je staat bij slechts 1 deelname al in het klassement. Om kans te maken op de prijzen is het natuurlijk wel raadzaam om zeker een aantal wedstrijden te starten.

De standen zijn inmiddels bijgewerkt en via deze link op de KCC site te vinden.

Resterend programma

De competitie heeft nog de volgende wedstrijden op het programma en we hopen zoveel mogelijk GVAC geel te zien tijdens deze wedstrijden:

 • 31 december – Oirschot    – Inschrijven via deze link
 • 14 januari      – Veldhoven (tevens Brabants Kampioenschap)   – Inschrijven via deze link
 • 28 januari      – Best
 • 18 februari    – Valkenswaard
 • 25 februari    – Eindhoven

Geplaatst in Algemeen

Inschrijving Witvencross 14 januari 2018 geopend

De inschrijving voor de 5e Witvencross en Wandel Event op 14 januari 2018 is geopend. Dit is tevens het Brabants Kampioenschap cross.

Je kunt voorinschrijven tot en met 9 januari via deze link.

Voor deelname aan het Brabants Kampioenschap is voorinschrijving verplicht.

Voorafgaand aan de cross voor wedstrijdatleten is er een recreantencross. Hier kan iedereen aan deelnemen.

Na inschrijven kan op zondag 14 januari in het Partycentrum van het Witven. Dit kan tot uiterlijk een half uur voor de start van het betreffende onderdeel. Let op, bij nainschrijving kom je niet in aanmerking voor het Brabants Kampioenschap.

Voor meer informatie over de cross klik hier

 

Afbeeldingsresultaat voor brabantse vlag bannerAfbeeldingsresultaat voor brabantse vlag bannerAfbeeldingsresultaat voor brabantse vlag bannerAfbeeldingsresultaat voor brabantse vlag bannerAfbeeldingsresultaat voor brabantse vlag bannerAfbeeldingsresultaat voor brabantse vlag bannerAfbeeldingsresultaat voor brabantse vlag banner

 

Geplaatst in Algemeen

Kempische Crosscompetitie afgetrapt in Eersel, mooie prestaties GVAC atleten!

Op zondag 12 november was AV DES uit Eersel gastheer voor de eerste cross van de Kempische Crosscompetitie. Veel GVAC atleten hadden de weg naar het parcours bij Ter Spegelt in Eersel weten te vinden. Mooie prestaties vielen de diverse atleten ten deel en veel ereplaatsen werden binnengesleept!

De resultaten van de 8 individuele crossen worden opgeteld en verwerkt in een klassement. De 6 beste resultaten tellen mee, maar in vergelijk met voorgaande jaren is er geen minimum aantal wedstrijden benodigd om voor het klassement in aanmerking te komen. Ook met 4 of 5 deelnames maak je nog kans op een goede klassering.

De uitslag van de cross is vinden via Uitslagen.nl

De bijgewerkte stand van de Crosscompetitie is via deze link te vinden.

 

Geplaatst in Wedstrijdatletiek

Kempische Crosscompetitie 2017-2018

Op 12 november gaat de Kempische Crosscompetie van start met de Dieprijtcross in Eersel.

GVAC organiseert haar Witvencross op 14 januari 2018. Dit is tevens het Brabants Kampioenschap Cross. Ook in 2018  is het evenement uitgebreid met diverse mooie wandelingen. Noteer deze datum alvast in uw agenda.

Voor een overzicht van alle crossen klik hier

Meer informatie over de crosscompetitie kunt u vinden op de website van atletiekregio14.

 

Geplaatst in Algemeen

Trainersdag loopgroepen GVAC

Een leerzame en gezellige opleidingsdag voor de trainers. Ditmaal met Running Bootcamp als onderwerp en Bing als bevlogen opleider van de Atletiekunie. De trainers en assistent-trainers hebben veel inspiratie en ideeën opgedaan om toe te passen in de trainingen. We gaan het beleven!

Geplaatst in Algemeen

Succesvolle reanimatielessen in 2017

Maar liefst 38 GVAC’ers hebben de reanimatielessen in 2017 met goed gevolg doorlopen. Een applausje is hier dus wel op zijn plaats…

Er wordt mij vaak gevraagd, hoe vaak moeten (of mogen) wij dit doen? Het antwoord is simpel. Het is op vrijwillige basis, doe dus wat je zelf wil. Het certificaat dat je na afloop ontvangt is 2 jaar geldig maar zeg nu zelf, is een les per jaar van ongeveer 2 uur voldoende voor jou? Je kunt bij je instructeur ook een officieel certificaat aanvragen (tegen geringe kosten).

GVAC biedt al haar leden de mogelijkheid aan om jaarlijks deze les te volgen. Maak er dus gebruik van zou ik zo zeggen, het is nog eens gratis ook!
Met het stuk persoonlijke veiligheid bij ongevallen zijn we met gemiddeld 15 tot 16 gediplomeerde EHBO’ers en 38 gecertificeerde reanimatie leden fantastisch bezig. Hier mogen we echt trots op zijn want er zijn maar weinig verenigingen die hieraan kunnen tippen! Deze veiligheid “stralen” we ook uit, binnen Veldhoven begint dit al bekend te worden.

Voor de nieuwe leden onder ons, de reanimatielessen worden jaarlijks aangeboden en zijn dus gratis. Het staat in het teken van veiligheid op- en buiten de baan. Deze lessen zijn meestal op een woensdagochtend en -middag en vier maal op een maandagavond. De woensdag wordt vaak bezocht door de wandelsporters en de maandagavonden door die leden die overdag niet kunnen. De lessen zijn heel toegankelijk en dus door iedereen te volgen.

Met sportieve groet, Frank Bartelink

Geplaatst in Algemeen

Week van de Vrijwilliger en Mantelzorger: Veldhoven

De Week van de Vrijwilliger en Mantelzorger komt er weer aan! 
Dit jaar vindt de week plaats van 3 t/m 9 november 2017.

Ook jij als vrijwilliger van GVAC kunt je aanmelden voor de activiteiten in deze week!

De inschrijving voor deze activiteiten opent op 11 oktober a.s.
Inschrijven is vanaf dan mogelijk via www.veldhovenvoorelkaar.nl
<http://www.veldhovenvoorelkaar.nl>.

De vrijwilliger mag zich voor maximaal 2 activiteiten (excl. de bedankavond) inschrijven. 
LET OP vol = vol (op 27 oktober mailen Veldhoven-organisatie zal een bevestiging/annulering mailen.
Geplaatst in Algemeen

Mooie clubkampioenschappen achter de rug!

Wat was het een mooi weer op zondag 24 september j.l. Terwijl de mist in de ochtend de baan nog in nevelen hulde, trok later alles open en konden we genieten van mooie prestaties in het zonnetje.

Dit jaar waren voor het eerst na de traditionele meerkampen ook individuele prijzen te winnen. Iemand die minder kans heeft op de titel in de meerkamp kon dus toch op een individueel nummer clubkampioen worden. Dit leverde uiteindelijk een mooie strijd op. De meerkamp werd ook voor het eerst afgesloten met een 800m, maar dan in achtervolging stijl. De tussenstand na vier onderdelen was bepalend voor de startvolgorde tijdens deze achtervolging. De achterstand in punten werd omgerekend in secondes en zo kon ieder op jacht naar 1 of meerdere voorgangers. Dit leverde mooie races op. De nummers 1 t/m 3 stonden op het uiteindelijke podium.

Tijdens deze zonnige dag zijn wederom foto’s gemaakt door Peter Kramer. Deze zijn te vinden via deze link.

De uitslagen zijn allemaal terug te vinden op Atletiek.nu.

Clubkampioenen pupillen 2017

Geplaatst in Wedstrijdatletiek

Clubkampioenschappen 24 september 2017

 

Op zondag 24 september vinden de clubkampioenschappen plaats.

Pupillen
Voor de pupillen staat een meerkamp op het programma bestaande uit sprint, vortex, hoogspringen, verspringen en meters maken. De meerkamp is gebaseerd op de athletic champs.

Junioren, Senioren, Masters (meerkamp)
De atleten uit deze categorieën werken een meerkamp af bestaande uit onderstaande onderdelen:

 • Sprint
 • Kogel
 • Hoogpringen
 • Verspringen
 • 800m achtervolging

De nummers 1, 2 en 3 komen in aanmerking komen voor het podium. Alle Masters worden samengevoegd. De 800 meter wordt gebruikt als slotnummer. Na de eerste 4 onderdelen worden de punten berekend en omgerekend in het aantal seconden achterstand op de voorganger. 15 pt is bijvoorbeeld 1 seconde, 15-30 punten 2 seconden etc. De nummer 1 uit de tussenstand start de 800 meter als eerste en de andere deelnemers dienen de koploper in te gaan halen. Zo krijg je een spectaculair nummer waarbij meteen duidelijk is na de finish wie 1, 2 en 3 op de meerkamp zijn.

Voor de onderdelen sprint, kogel, hoogspringen en verspringen worden per categorie ook de nummers 1 als individueel clubkampioen gehuldigd. Op deze manier maakt elke atleet ook op zijn specialisme kans om eens clubkampioen te worden.

A en B Junioren, Senioren, Masters en Recreanten (looponderdeel)
Voor deze categorieën worden 2 aparte loopnummers aangeboden waarbij gekozen kan worden uit onderstaande afstanden:

 • 800m
 • 3000m

Per bovenstaande categorie wordt de winnaar gehuldigd als clubkampioen. Deze 2 nummers worden apart van de meerkamp gelopen.

Inschrijven
Inschrijven kan t/m 21 september via deze link op atletiek.nu of door een mail te sturen naar jeugd@gvac.nl

Chronoloog
Voor het voorlopig chronoloog klik hier

 

Tot 24 september!

Geplaatst in Algemeen

Grote GVAC Wandeltocht – 24 september

Op 24 september 2017 wordt de Grote GVAC Wandeltocht georganiseerd.
Kijk op de bijgevoegde flyer voor alle informatie!

Geplaatst in Algemeen, Wandelen